Baby`s eerste kerst

Baby`s eerste kerst. Onze kleine man is inmiddels 2 maanden oud en vierde zijn eerste Kerst met ons samen. We hadden geen hele uitgebreide bezoekjes op de planning maar toch wilden de kinderen er graag mooi uit zien. De kerstkleding van Damiën en Daelyn kon je al in een eerder artikel bekijken. Voor Landon had ik in eerste instantie niks, maar toen we gingen schaatsen vorige week kwam ik toch nog een heel leuk truitje tegen bij de Prenatal. ( Zie de foto hierboven)

Kerstballen

De kinderen hebben voor hun eerste kerst allemaal een kerstbal gekregen van mijn moeder. En elke kerst worden die natuurlijk van de zolder gehaald. Ik moet eerlijk bekennen dat ik de roze kerstbal van Daelyn het meest fantastisch vind. Helaas konden we deze niet in de blauwe versie vinden, anders had ik hem zeker voor Landon willen hebben. Op die van Landon staat het jaar 2016, op de andere kerstballen staat geen jaartal. Juist dat jaartal maakt het ook weer een beetje bijzonder. Ik heb ook wel eens gezien dat er leuke slabbetjes en truien verkrijgbaar waren, maar vind de kerstbal dan toch echt het leukste. Als je er een beetje zuinig mee bent, gaat het hun hele leven mee.

Hoe vulden we de kerstdagen?

Veel gesleep met een baby zagen we niet zo zitten. Ik vind het belangrijk dat hij wel gewoon zijn rust heeft en dus tussen zijn voedingen door lekker rustig in een bedje kan liggen. Dat pakte helaas even anders uit. Op eerste kerstdag gingen we lunchen bij oma en dineren bij de andere opa en oma. We hadden het campingbedje opgezet, maar Landon weigerde te gaan slapen. Uiteindelijk heeft hij even op mijn arm geslapen en zijn we na zijn voeding doorgegaan naar het volgende adres. Daar wilde hij ook niks missen van de kerst en bleef klaarwakker om zich heen kijken. Ook daar is hij uiteindelijk na de voeding in mijn armen in slaap gevallen.

Ook Damiën en Daelyn zagen het niet zo zitten om van links naar rechts te vliegen. Ze hadden de cadeautjes ook al onder de boom zien liggen en wilden natuurlijk niks liever dan uitpakken en spelen met hun nieuwe spulletjes. Helaas werd Damiën eerste Kerstdag nog behoorlijk ziek en zijn we uiteindelijk nog met hem naar de huisartsenpost moeten gaan. Daar bleek dat hij ontstoken amandelen had. Op tweede Kerstdag heeft hij dan ook vrij weinig gedaan. Hij pakte zijn cadeautjes uit, speelde even met zijn lego en heeft bijna de hele middag op bed gelegen. Geen hele leuke kerst voor hem dus.

Hoe heb jij de Kerst gevierd?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

3 thoughts on “Baby`s eerste kerst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *