Backpacken

Mijn broer en ik zijn twee handen op 1 buik. Ik ben 19 maanden ouder dan hem en we zijn dus echt met elkaar opgegroeid. We hadden ruzie, we vochten, we speelden samen en maakten plannen voor de toekomst. Inmiddels zijn we 35 en 37 en nog steeds spelen we een belangrijke rol in elkaars leven. Hij is peetoom van mijn kinderen, ik ben peettante van zijn zoon. Soms spreken we elkaar weken niet en soms 3 keer per dag. En alles is goed want we weten van elkaar waar we uithangen en wat er speelt. Vroeger was ik degene die weken achter elkaar wilde reizen door verre landen maar ik heb het nooit gedaan. Hij wel. Hij heeft al vele mooie reizen mogen maken en bijzondere plekken mogen ontdekken. En dat doet hij met een backpack.

Inhoudsopgave

Backpacken in je eentje

Mijn broer is een persoon die makkelijk contact legt met anderen. Ik niet. Ik zou er dus ook nooit voor kiezen om alleen op vakantie te gaan. En al helemaal niet zonder iets van hotels of appartementen geboekt te hebben. Ik zou de hele dag nerveus zijn als ik niet zeker zou weten of ik vanavond een slaapplek zou hebben.

Een aantal keer is mijn broer al een maand lang gaan backpacken. Een maand geen contact met hem hebben als hij gewoon thuis is vind ik niet zo`n ramp. Nogmaals: we weten van elkaar wel waar we uithangen en wat er speelt in ons leven. Maar als je aan de andere kant van de wereld bent en met een rugzak van plek naar plek reist vind ik dat toch wel een dingetje. Ik ben niet 1, 2,3 bij hem als er iets is. Ik weet dat hij slim is, dat hij hulp vraagt als het nodig is en dat hij makkelijk contact legt, dus dat stelt me gerust. Hij weet wat hij graag wil zien, hoe hij daar kan komen, hij kan goed alleen zijn en genieten van alles wat hij ziet. Ook dat stelt me gerust.

En wifi. Wifi stelt me ook gerust. 😉

Backpacken Thailand Cambodja

Toen hij de laatste keer besloot om weg te gaan vertelde hij me dat bij me in de woonkamer. “Ik ga een maandje weg. Backpacken. Thailand, Cambodja, Laos. Ik heb het nog niet gezien. En daar is veel te zien.” Het kwam onverwacht. “Leuk.” kon ik nog net uitbrengen. Hoewel ik aan de ene kant nerveus wordt van zijn acties, weet ik ook dat hij niet in 7 sloten tegelijk loopt en dat hij al die andere keren weer veilig thuis is gekomen.

Een paar dagen later was ik bij hem thuis. Hij was enthousiast en pakte een boekje. “Kijk! Dit moet ik absoluut zeker gaan bekijken. De Angkor Wat tempel.” Hij vertelde honderduit over de tempel en liet me foto`s op Google zien. Ook vertelde hij over een slaaptrein die hij geboekt had. Hij had zijn route al redelijk bepaald en had echt zin om te gaan. Tuurlijk was ik stiekem een beetje jaloers. Hij ging gewoon en dacht verder niet na. Ik denk te veel na over alles dat mis zou kunnen gaan. Genieten schiet er dan wel eens bij in.

In de weken daarna stuurde hij me bijna dagelijks foto`s. Van mooie watervallen, prachtige tempels, van hemzelf met een grote lach op zijn gezicht en van schone hotelkamers. Kijk, hij weet wat ik graag wil zien. 😉

Tip: wil je fijne tips over Thailand? Bezoek dan zeker de Thailandblog een keertje.

Contact met thuis

Mijn broer heeft dus een prachtige vakantie gehad en kwam na een maand weer thuis. Zichtbaar uitgerust. En dat zie ik eigenlijk iedere keer na zo`n backpack-reis. Hij is uitgerust, het doet hem goed. Het ontdekken van nieuwe plekken en het ontmoeten van nieuwe mensen. Weg uit de sleur. Dit is zijn ontspanning. Wat voor de een wekelijks de yoga is, dat is voor hem eens in de zoveel jaar een maandje backpacken.

En tussendoor houdt hij dus echt contact met thuis. Whatsapp is ideaal voor dit soort dingen. Je kunt er mee videobellen, we kunnen elkaar foto`s doorsturen en een kort berichtje zorgt ervoor dat de ander weet dat je aan hem of haar denkt.

Dus als je mij zou vragen of mijn kinderen later in hun eentje mogen gaan backpacken zou ik zeggen: “liever niet. Ik zou ze het liefste in een doosje willen doen en altijd beschermen. Maar met de huidige technologie (en nadat ze de zwarte band in karate hebben gehaald) ben ik een stuk geruster want we kunnen dagelijks contact hebben.” 😉

Ben jij wel eens gaan backpacken?

Ben jij van plan om te gaan backpacken? Op Backpackblog.nl vind je enorm veel informatie om jouw reis voor te bereiden. Robbert heeft trouwens onlangs ook mooie artikelen over Bali online gezet. Aanradertje!

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *