Barbecue met kinderen

Als het fijn weer is dan gaan heel veel mensen naar buiten. In de avonduren gaat de barbecue aan en kan het grote genieten beginnen. Vaak denken mensen dat een barbecue met kinderen geen doen is. Het is lastig, kinderen eten niet wat ze moeten eten en ze blijven maar wandelen. Ik geef je enkele tips voor een geslaagde barbecue met kinderen.

Inhoudsopgave

Keep it small

Keep it small! Vaak gooien mensen grote hompen vlees op een barbecue want ‘dat hoort er nu eenmaal bij’. Kijk dan niet verbaasd op als kinderen na een half speklapje zijn uitgegeten. De aanblik van een groot, vol bord zorgt ervoor dat de honger snel verdwijnt. Zorg voor kleine porties, zoals bijvoorbeeld mini-spiesjes. Ook speklapjes kun je best in 3 snijden. Zo kunnen kinderen ook 2 of zelfs 3 stukjes vlees op.

Keep it simple

Maak het niet te lastig. Vele gemengde salades zorgt voor pruilerige gezichtjes. De appel lusten ze wel, de uien niet. Zorg voor kleine bakjes met allerlei soorten groenten erin. Op deze manier kunnen kinderen hun eigen salade samenstellen. Denk aan: sla, appel, ui, mais, paprika, komkommer, eitjes, tomaten, mozzarella en ga zo maar door. Ook al pikken kinderen hier allerlei dingen van, laat ze lekker hun gang gaan.

Let it go

Elsa zong het al: Let it go! 😉 Wil je zelf een heerlijke, ontspannen barbecue ga dan niet lopen hameren of nors lopen doen vanwege het eten of het blijven zitten. Laat ze lekker spelen ( of regel een gezelschapsspelletje voor aan tafel ) en laat ze eten wat ze willen. Zonder dat ze het in de gaten hebben eten ze stiekem best veel. Stukjes stokbrood, blokjes fruit of groenten, een speklapje, een stukje kip van papa, een hapje hamburger van mama en natuurlijk de nodige sausjes erbij.

Barbecue recepten

Er zijn ontzettend veel lekkere recepten te vinden voor op de barbecue, eerder schreef ik al over mijn favorieten uit de Allerhande Barbecue editie. Voor kinderen zou ik het gewoon lekker eenvoudig houden, voor de volwassenen kun je iets uitgebreider te werk gaan. Maak bijvoorbeeld een lekkere salade met tomaat, mozzarella en pesto. Of wat dacht je van een frisse bonensalade? Met vis, wat kruiden en lekkere groenten kun je een heerlijk visgerechtje bereiden op de barbecue. Eenvoudig even inpakken in aluminiumfolie en klaar is kees. Wil je nog meer inspiratie? Kijk dan eens op deze site.

Heb jij nog tips voor een barbecue met kinderen?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

3 thoughts on “Barbecue met kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *