Big Garden Corner en DMZ

Tijdens Damiën zijn verblijf op Bali besloot mijn moeder hem mee te nemen naar de Big Garden Corner en DMZ. De Big Garden Corner ligt aan de rand van Sanur en is een soort buitenmuseum. Het bijzondere aan dit museum is dat alles wat je hier ziet gemaakt is van afval. DMZ staat voor Dream Museum Zone en hier vind je vele 3D tekeningen waar je mooie foto`s bij kunt maken.

Inhoudsopgave

Afval hergebruiken

Kijk, dat zijn dingen die ik nu leuk vind. Op deze manier laat je mensen zien dat afval niet waardeloos is maar juist heel waardevol kan zijn. In dit geval maken ze kunst van afval.

Big Garden Corner Bali

Hierboven zie je bogen die gemaakt zijn van plastic zakjes bijvoorbeeld.

Afval hergebruiken

Duizenden blikjes van het frisdrank zijn gedurende een half jaar gespaard en daar zijn olifanten van gemaakt. Prachtig om te zien. Maar ook de plastic flessen waar bloemen van werden gemaakt, zorgden voor mooie plaatjes. Die foto zie je helemaal bovenaan dit artikel.

Big Garden Corner

De oude kever auto die er stond zorgde helemaal voor een lach op Damiën zijn gezicht.

Big Garden Corner

Mijn moeder vertelde me dat de entree voor de Big Garden Corner 75.000 roepia was. Omgerekend was dit ongeveer €4,50 per persoon. Dit is inclusief een verse fruitsap, dus daar is niks van te zeggen. Het is niet abnormaal duur. Bovendien is er voor de allerkleinsten ook een zwembadje bij.

Bali Big Garden Corner

Je loopt hier ongeveer drie kwartier rond. Niet zo heel lang, maar je zou het kunnen combineren met een lekkere lunch in het restaurant wat erbij ligt. Bovendien is het hartstikke leuk om foto`s te maken in de Big Garden Corner. En bedenk je dan eens dat er iemand is geweest die van het toeristenafval prachtige kunstwerken heeft gemaakt.

DMZ Bali 3D museum

Daarna is Damiën met mijn moeder naar het Dream Museum Zone geweest, oftewel DMZ. Dit ligt in Kuta en hier vind je dus vele 3D tekeningen. Het bleek een fantastische ervaring te zijn en er zijn ontzettend leuke foto`s uit ontstaan. Ook Damiën vertelde er in geuren en kleuren over.

dmz Bali

Wat erg jammer is, is dat dit museum een beetje uit het zicht ligt. Het staat niet erg goed aangegeven en ligt in een inham. Het lijkt weinig bezocht te worden terwijl het toch echt wel de moeite waard is. Van buiten ziet het er ook niet erg uitnodigend uit, werd mij verteld.

3D museum

Om binnen te komen betaal je 110.000 roepia per persoon. Dit was ongeveer €7. Je schoenen en sokken moet je uittrekken, deze worden bij de ingang in een tasje voor je bewaard. Vervolgens loop je het museum in en wandel je van ruimte naar ruimte.

Lees ook: Monkey Forest

DMZ 3D art museum

Hoe gaat het in zijn werk?

Er zijn dus vele 3D tekeningen. Naast de tekeningen zie je foto`s. Deze dienen als voorbeeld. In elke ruimte staat een medewerker die een soortgelijke foto van jou kan maken. Luister naar de aanwijzingen want je moet op de juiste plek staan voor de perfecte foto. Foto`s worden gemaakt met jouw eigen telefoon of fototoestel. Er lopen ook medewerkers rond die met hun toestel foto’s maken. Deze kun je achteraf kopen. In feite is het niet nodig om deze aan te schaffen aangezien er met je eigen telefoon/fototoestel ook foto`s worden gemaakt.

DMZ Bali 3D Museum

Per ruimte zijn er meerdere 3D tekeningen, meestal per thema. Damiën en zijn oma zijn in totaal bijna 2 uur binnen geweest om alle 3D tekeningen goed te kunnen bekijken en foto`s te (laten) maken. Als je alles hebt gezien kun je in het bijbehorende restaurantje nog iets drinken of een ijsje eten. Dit zijn normale Bali-prijzen, zoals je in Kuta kunt verwachten.

Firedance

Zowel de Big Garden Corner als het DMZ 3D museum zijn zeker aan te raden om te bezoeken. In de video die Damiën van deze dag gemaakt heeft zie je ook nog een traditionele Firedance. Deze heeft grote indruk op Damiën gemaakt.

Heb jij 1 van deze museums wel eens bezocht? Of zou je ze bezoeken als je de mogelijkheid had?

Website Big Garden Corner: Klik
Website DMZ:
Klik

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *