Monkey Forest Bali

Tijdens zijn rondreis op Bali bezocht Damiën vele mooie, bijzondere en toeristische plekken. Monkey Forest Bali mocht natuurlijk niet ontbreken op zijn lijstje. Het is 1 van de meest bekende bezienswaardigheden op Bali en heet voluit het Sacred Monkey Forest Sanctuary. Damiën bezocht deze plek aan het begin van zijn vakantie en maakte er natuurlijk ook een vlog van.

Inhoudsopgave

Monkey Forest Ubud

Het Monkey Forest ligt in Ubud. Ook in het dorpje zelf kun je de apen door de straten zien lopen en over de stroomkabels zien balanceren. Als je denkt dat je daarmee alles gezien hebt, dan heb je het mis. Het is echt wel de moeite waard om Monkey Forest in te gaan.

Deze bijzondere plek is een beschermd natuurgebied en bestaat voornamelijk uit dicht bos. In dit bos lopen honderden apen vrij rond. Ze kunnen vrij brutaal zijn en pakken zo allerlei spullen van je af. Kijk dus uit met je zonnebril of flesje drinken. Verder mag je de apen niet voeren en moet je rekening houden met lichaamstaal. Kijk een aap niet in zijn ogen: dit komt dreigend over. In het park waarschuwen ze je hier ook voor.

monkey forest ubud

Monkey Forest Bali entree

Een toegangskaartje kost 80.000 roepia per persoon wat omgerekend iets meer dan €5 is en eenmaal binnen kun je verschillende paden volgen. Zo loop je over bruggen, kun je langs watervalletjes en geniet je van de prachtige hoge bomen waar je de meest mooie plaatjes kunt schieten. Ook zijn er in dit bos 3 verschillende tempels die je kunt bezoeken. Neem er je tijd voor en bekijk alles goed. Het ziet er allemaal prachtig uit.

Monkey Forest vlog

Damiën heeft hier met plezier een hele tijd rondgelopen en maakte er uiteraard een vlog van. Deze video kun je hierboven bekijken en is de tweede in zijn reeks Bali vlogs. Hij zou het erg leuk vinden als jij je abonneert op zijn kanaal en een like en/of reactie geeft op zijn video.

Heb jij het Monkey Forest wel eens bezocht? Ik lees graag over jouw ervaring in de reacties hier beneden!

Meer en uitgebreide informatie over Monkey Forest kun je hier vinden. (Nederlandstalig)

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

One thought on “Monkey Forest Bali”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *