Buitenspeeltuinen in Limburg

Naast de binnenspeeltuinen in Limburg, leek het ons ook leuk om de buitenspeeltuinen van Limburg op een rijtje te zetten. Mocht je er nog missen in dit rijtje, laat dan zeker een reactie achter onderaan het artikel.

Inhoudsopgave

Kitskensberg

Kitskensberg ligt in Roermond. Deze speeltuin bestaat al tientallen jaren. Ik ging er al als peutertje naar toe. De speeltuin is vrij goedkoop qua entree. Je betaalt slechts €1,25 per persoon. Hij is geopend van half maart tot en met oktober. Op de website kun je de precieze openingsdata en tijden zien. Je mag zelf je eten en drinken meenemen maar tegen betaalbare prijzen kun je ook gebruik maken van de horeca in de speeltuin zelf. Een uitgebreide review lees je hier.

Avonturenpark Valdeludo

Toen Valdeludo net geopend was hebben we dit Avonturenpark al eens bezocht. Destijds waren we er vrij snel uitgekeken. Inmiddels zijn ze een flink stuk uitgebreid en kunnen de kinderen zich hier prima een paar uur vermaken. Op hun site kun je precies zien wanneer het seizoen begint en eindigt. Je betaalt hier €11,50 entree per persoon, volwassenen €9,50. Water, smaakwaters, ranja, koffie en thee zit bij de prijs inbegrepen. Er staat een standje waar je dit onbeperkt kunt pakken. Overige snacks, snoep en drank is tegen betaling verkrijgbaar.

Uiteraard kun je ook je eigen eten en drinken meenemen. Tip: dit is een Avonturenpark met water in het bos. De kinderen kunnen zich behoorlijk uitleven en behoorlijk smerig worden. Neem schone kleding mee of zorg dat je een handdoek voor in de auto hebt waar ze op kunnen zitten.

Steinerbos

Het Steinerbos ligt in Stein. Hier kun je flink ravotten, klimmen en klauteren. Er zijn vele speeltoestellen en er is een buitenbad waar je tijdens de warmere dagen gebruik van kunt maken (zit bij de entreeprijs inbegrepen) Je kunt zelf je eten en drinken meenemen of gebruik maken van de horeca-gelegenheden in het speelbos. Je dient er wel rekening mee te houden dat dit buiten het seizoen beperkte openingstijden heeft. Op de website kun je de openingstijden bekijken.

Entreeprijzen:
€8,95 per persoon in het hoogseizoen (half april-begin september)
€5,95 per persoon in het laagseizoen
Parkeren is gratis

Speeltuin de Gitstap

In Vlodrop ligt Speeltuin de Gitstap. In het verleden ben ik hier wel eens geweest met het schoolreisje van mijn kinderen. Ze hebben het er altijd prima naar hun zin gehad en vaak hadden ze tijd te kort. Je hebt verschillende speeltoestellen, trampolines en zelfs een minigolfbaan. De speeltuin ligt naast restaurants. Je mag ook je eigen eten en drinken meenemen.

Je betaalt hier €2,75 entree per kind. Hierbij krijg je 1 muntje waarmee je iets kunt kopen in de bijbehorende horeca-gelegenheid. Volwassenen betalen €2 entree. Parkeren is gratis. De speeltuin is geopend van eind maart tot 1 november. Klik hier om naar de website te gaan.

Speeltuin Vaesrade

In het zuiden van Limburg vind je Speeltuin Vaesrade. Ook hier dien je weer goed op de website te kijken wanneer de speeltuin geopend is. Je betaalt hier €1,25 entree, opa`s en oma`s zijn gratis en je hebt de mogelijkheid voor een heel seizoen een gezinskaart aan te schaffen. De kosten hiervan zijn €20 per gezin. Je kunt hier niet pinnen, dus zorg dat je voldoende geld bij je hebt!

Er is een terras en er is drinken met snacks verkrijgbaar. Denk aan koek, ijs, snoep, chips en soep. Je mag je eigen eten en drinken meenemen maar niet op het terras nuttigen. Klik hier om naar de website van Speeltuin Vaesrade te gaan.

Mist er een buitenspeeltuin in dit overzicht? Laat het me weten in de reacties hier beneden!

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

2 thoughts on “Buitenspeeltuinen in Limburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *