Chocolademousse maken

Tijdens de bekende feestdagen ( Sinterklaas, Kerst en Pasen ) krijgen we een heleboel chocolade. En meestal blijven we dan ook echt met een overschot aan chocolade zitten. Vreemd eigenlijk, want we houden wel van wat zoetigheid. Nu we een paar weken geleden Pasen hebben gevierd, zitten we dus weer met een overschot aan chocolade-eitjes. En wat doe je er dan mee? Weggooien is ook zonde en daarom besloot ik chocolademousse er mee te maken.

Inhoudsopgave

Wat heb je nodig?

  • 150 gram chocolade (dit kun je dus gewoon kopen in de winkel. Voor €0,49 koop je al een reep van 100 gram. Maar je kunt dus ook met overgebleven eitjes o.i.d werken)
  • 2 eiwitten
  • een pakje ( 200 ml ) houdbare slagroom.

Hoe maak je het?

Ik had nog een halve zak chocolade paaseitjes in de kast staan. Hier zaten 3 smaken in: puur, melk en wit. Ik besloot om de mousse te maken met de pure chocolade-eitjes. Manlief is meer van de witte chocolade, dus ik denk dat ik dat eens een volgende keer probeer.

De slagroom klop je in een kom stijf. De eiwitten klop je in een andere kom stijf met een mixer. Zorg dat de kom vetvrij is, anders lukt het je waarschijnlijk niet. Ik heb voor gebruik de kom en de kloppers nog even goed af gewassen.

De chocolade-eitjes heb ik au bain marie gesmolten. ( Pan met heet water en daar een kommetje met de eitjes inzetten ) Nadat de chocolade allemaal gesmolten was, heb ik deze door de slagroom geroerd. Vervolgens heb ik de geklopte eiwitten hier voorzichtig doorheen gespateld.

Je kunt het natuurlijk in een grote kom doen, maar ik besloot het te verdelen over een aantal bakjes. Wel zo makkelijk en geen geruzie over wie er net een lepeltje meer heeft gehad. 😉 Dit alles gaat minimaal een uur de koelkast in.

chocolademousse

Nomnom!

Na het avondeten was het tijd voor de chocolademousse. Ik moet eerlijk zeggen dat ik hem erg lekker vond. Machtig ook wel, dus deze hoeveelheid was voldoende voor ons gezin. Zoals ik eerder al schreef ga ik hem de volgende keer eens met de witte chocolade-eitjes maken. Ook de kinderen en manlief vonden dit recept geslaagd.

Nog een tip? Je kunt ook chocoladebroodjes maken met je overgebleven paaseitjes.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *