De perfecte kerstochtend

Nu Sinterklaas weer het land uit is, kunnen de kerstdecoraties van zolder gehaald worden. De kerstboom wordt opgezet en versierd, lichtjes worden opgehangen en afspraken voor kerst worden gemaakt. Er is echter 1 moment met kerst waar niemand aan mag komen. De ochtenden zijn voor ons gezin. Hoe de perfecte kerstochtend er voor ons uitziet vertel ik je vandaag.

Opstarten

Ik heb echt niet de illusie dat de kinderen met kerst uitslapen. Sterker nog: ze zijn enthousiaster dan op welke andere dag dan ook. Logisch natuurlijk want het is tijd voor de kerstcadeautjes die al weken onder de boom liggen voor ze en waar ze met moeite af hebben kunnen blijven. We starten rustig op. Ze mogen 1 cadeautje uitzoeken om uit te pakken en dan is het eerst tijd voor het ontbijt.

Uitgebreid ontbijten vinden we heerlijk. Croissantjes, verse sapjes, heerlijke warme broodjes, allerlei soorten beleg. Gezellig wat keuvelen aan de tafel en genieten van elkaars gezelschap. Daarna kleden we ons aan. Geen verplichtingen, gewoon aantrekken waar we zin in hebben. Ik vind het bijvoorbeeld heerlijk om in een warme trui rond te lopen die lekker comfortabel zit. Dochterlief daarentegen vindt het heerlijk om een mooie jurk uit de kast te trekken en er als een prinsesje bij te lopen en dat is natuurlijk ook prima.

Als de hond is uitgelaten kan het feest beginnen, dan gaan we gezellig bij de kerstboom zitten en pakken we 1 voor 1 de cadeautjes uit onder het genot van een sapje en een heerlijke Julia`s Dream thee. Natuurlijk maak ik de nodige foto`s en filmpjes tijdens het uitpakken. Op die manier probeer ik de herinnering aan een mooie dag vast te houden.

Wenscadeau`s

De kinderen mogen jaarlijks een aantal wenscadeau`s opschrijven. Cadeautjes die ze echt heel erg graag willen hebben. Voor onze oudste zoon is het best lastig, hij wist eigenlijk maar 1 cadeau. Toch hebben we hem dit jaar een bijzonder cadeau gekocht. Wat dat is vertel ik natuurlijk nog niet, dat vertel ik je na kerst. Ook ik heb een wenscadeau voor de kerst. Ik zou best graag iets van Lush willen hebben. Ik ben ooit 1 keer een winkel ingelopen en ik was eigenlijk direct verkocht. De geuren, de kleuren, ik kon er uren blijven rondlopen.

Na het uitpakken van de cadeautjes kunnen de kinderen lekker met hun speelgoed spelen terwijl ik de voorbereidingen tref voor die middag. Ik maak een aantal lekkere hapjes voor onze visite en zet alles klaar voor een gezellige middag.

Dit is dus onze perfecte kerstochtend. Ik ben benieuwd hoe jouw kerstochtend eruit ziet. Laat het me weten in de reacties hier beneden.

Dit artikel is tot stand gekomen dmv een samenwerking.

 

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *