De thee tag

In bloggersland zwerven nogal wat tags rond. Een tag houdt in dat je een aantal vragen kunt beantwoorden over een bepaald onderwerp en aan het einde van je artikel ’tag’ ( of nomineer ) je een aantal andere bloggers die de vragen kunnen overnemen en ze zelf mogen beantwoorden. Mocht je ergens een tag tegen komen die je erg leuk vindt, dan mag je hem natuurlijk ook gewoon overnemen. Het zou dan wel netjes staan als je linkt naar de site waar je hem vandaan hebt. Maar goed, aangezien ik een echte theeleut ben en gek ben op vele verschillende theesoorten was ik al een tijdje op zoek naar een leuke thee tag. Lille dame vond er eentje en vertaalde die vanuit het Engels naar het Nederlands.

Wat drink je liever? Warme thee of ijsthee?

Ik drink liever warme thee, al moet ik zeggen dat mijn thee vaak zo lang staat omdat ik met andere dingen bezig ben dat hij koud is. Ijsthee vind ik in de zomer erg lekker, maar dan eigenlijk alleen de originele Lipton icetea sparkling met een citroentje en ijsklontjes.

Sterk of slap?

Slap! Ik hou echt niet van sterke thee. Er wordt vaak gezegd dat mijn thee gewoon warm water met een kleurtje is, maar daar ben ik het niet echt mee eens. Ik proef echt wel de smaak in mijn thee!

Losse thee of theezakjes?

Ik heb meestal theezakjes, maar zo nu en dan heb ik ook wel losse thee van De Tuinen. Ik vind het altijd zo`n gepriegel met losse thee in dat thee-ei. Vaak zijn de smaken losse thee wel erg lekker en dan heb ik dat gepriegel er dan wel weer voor over. Omdat losse thee vaak wat prijziger is, koop ik ze eigenlijk alleen als ze in de aanbieding zijn. Dan heb je een soort stapelkorting als je meerdere zakken koopt en daar kan ik echt wel maanden mee vooruit.

Koop je thee ( onderweg, in een cafe of een kiosk oid ) of heb je thee op voorraad thuis?

Voorraad! Absoluut. Zonder thee in huis wordt ik gek! Ik heb in de kelder echt een stuk of 10 doosjes op voorraad en ik neem eigenlijk ook altijd nieuwe mee als ik ergens kom. Bij de Xenos hebben ze smaakjes waar ik van hou en als de Pickwick in de aanbieding is ergens dan neem ik die weer mee. Ook heeft elke supermarkt zijn eigen smaakjes die ik lekker vindt.

Smaakjesthee of gewone thee.

Smaakjesthee! Zoals deze van Dilmah of de theetjes van Legends of Tea. Gewone thee drink ik ook wel, maar als ik een keuze heb dan drink ik liever thee met een smaakje.

Wat is je favoriete ijsthee?

Zoals je bij een vorige vraag kon lezen ga ik echt voor de originele Lipton icetea sparkling met een citroentje en ijsklontjes. Deze drink ik alleen als het warm is buiten of als we ergens in een restaurant zitten. In de wintermaanden zul je deze niet snel bij mij thuis vinden. Ijsthee zonder prik vind ik niet lekker.

Wanneer drink je thee?

Wanneer niet? De waterkoker is het eerste wat ik aanzet in de ochtend. De hele dag door heb ik een gevuld theeglas voor mijn neus staan, dus ik drink makkelijk een glas of 10 thee per dag weg.

Heb je nog iets in je thee?

Nee, ik drink de thee zonder suiker.

Heb je altijd al thee gedronken?

Ik denk dat ik een jaar of 10 was toen ik er mee begon. Mijn vader dronk vaak thee en nam ook meestal thee mee naar zijn werk. Sindsdien drink ik dus ook dagelijks thee.

Welke thee zou je aanbevelen?

Ik hou erg van de pickwick thee mango en kers. Ook vind ik de witte thee van de Albert Heijn erg lekker en de winterthee van de Xenos. Ik heb pasgeleden ergens jasmijnthee gedronken en daardoor was ik erg verrast. Ik heb nog niet gekeken of hij verkrijgbaar is in de winkels, maar als ik hem tegenkom dan verdwijnt hij zeker in mijn karretje!

Nieuwsgierig: Wat is jouw favoriete theesmaak?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

3 thoughts on “De thee tag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *