De voordelen van een thermoskan

Een voorwerp dat in geen enkel huishouden mag ontbreken is een thermoskan of isoleerkan. Althans, dat is mijn mening. Vroeger thuis hadden we verschillende van deze kannen staan maar ook toen ik op mezelf ging wonen stond vrijwel bovenaan mijn lijstje: een isoleerkan kopen. Ik vertel je wat de voordelen van deze kannen zijn en ben benieuwd of jij er ook eentje in je keukenkastje hebt staan.

Inhoudsopgave

Mee naar je werk

Mijn vader zat in de bouw en toen ik Dave leerde kennen zat hij ook in de bouw. Al van kinds af aan zie ik de man des huizes zijn boterhammetjes klaar maken en een thermoskannetje met koffie of thee onder de arm meenemen. Werk en thermoskan zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden dus. Al begrijp ik prima dat je op kantoor gewoon je koffie in je mok kunt gaan halen en daar dus geen thermoskan voor nodig hebt. 😉 Maar goed: in de bouw bleek die thermoskan dus ideaal te zijn. En zo zullen er vast nog meer beroepen zijn waar geen koffiezetapparaat binnen handbereik is.

Voor je hobby

Een thermoskan heb je dus om warme vloeistoffen (denk: koffie, thee of wellicht soep) gedurende langere tijd warm te houden. Ook tijdens de hobby kan dit ideaal zijn. Dave is een echte koffieleut en heeft sinds een tijdje weer zijn oude hobby opgepakt. Meneer is gaan vissen. En dan kan een grote pot koffie niet ontbreken.

Op feesten en partijen

Ook als je een feestje viert komt een thermoskan van pas. Toen Daelyn haar communie deed hadden we een grote groep mensen hier achterom zitten. Het koffiezetapparaat ging aan en de koffie werd in een thermoskan gedaan zodat we direct een nieuwe pot koffie konden zetten. Zo zaten we eigenlijk niet zonder koffie.

Tijdens een uitje

Het ligt er een beetje waar je naar toe gaat. Een binnenspeeltuin is iets anders dan bijvoorbeeld de Efteling. Maar ik zie veel mensen een thermoskan met koffie meenemen als die mogelijkheid er is. Een kop koffie of thee kan behoorlijk aan de prijs zijn en zo kun je dus best wel wat geld uitsparen. Bovendien is het ook nog een stuk duurzamer want je gebruikt dus geen wegwerpbekers.

In de auto

We hebben hier thuis ook thermosbekers. En ook die vind ik ideaal. Als we bijvoorbeeld naar het ziekenhuis moeten rijden met Damiën dan zitten we minimaal drie kwartier in de auto. Een kopje thee is zo gemaakt en ik heb zo`n vakje in de auto waar ik mijn beker in kan zetten. Als ik in het ziekenhuis ben aangekomen en in de wachtkamer zit kan ik een lekker kopje warme thee drinken.

Dat vind ik dus de voordelen van een thermoskan. Weet jij nog voordelen?

Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *