DIY spinnenweb

Halloween is in aantocht dus het is tijd om je huis hartstikke eng in te gaan richten. Niet te eng, mocht je kleine kinderen hebben, maar een beetje decoreren is natuurlijk erg leuk. Hoewel het een Amerikaans feest is, zie je Halloweendecoraties hier ook steeds meer en vaker. Bij onder andere de Action kun je voor weinig geld leuke spulletjes kopen. Thuis knutselen is natuurlijk ook hartstikke leuk. Zo vond ik deze DIY spinnenweb van een vuilniszak op Pinterest en besloot ik hem zelf te maken.

Inhoudsopgave

Wat heb je nodig?

  • Zwarte vuilniszakken (Meer informatie over deze zwarte vuilniszakken vind je hier)
  • Schaar

Hoe maak je een spinnenweb?

Om deze DIY spinnenweb te maken knip je de zijkanten en onderkant van de vuilniszak af. Zo krijg je 2 losse zakken. Je hebt nu rechthoeken. Vouw de punt van de zak naar de andere kant zodat je een vierkant krijgt. Knip het overtollige stuk vuilniszak weg.

Spinnenweb maken

Vouw de vuilniszak nu 2 keer op. De derde keer vouw je hem zodat je een soort frietzakje krijgt. Plak de open kant aan elkaar vast zodat het niet verschuift. Je kunt gewoon repen uit de zak knippen, maar je kunt ook eerst een patroon tekenen. Net wat jij makkelijk vindt. Knip niet helemaal tot het einde! Vervolgens kun je de plakband verwijderen en de zak open vouwen. Je hebt nu een spinnenweb.

Lees ook: Halloween ijsblokjes

Je huis decoreren voor Halloween

De spinnenwebben zijn best groot en dat maakt dat je ze mooi in de hoeken van je woonkamer kunt ophangen. Ze vallen direct op. Het is en blijft leuk om van deze eenvoudige DIY`s op deze manier te maken. Voor kinderen is het ook leuk om te doen. Misschien alleen een beetje lastig omdat het plastic van de vuilniszak meer geneigd is om te verschuiven dan papier. Om het helemaal compleet te maken kun je natuurlijk een Halloween kostuum aanschaffen voor de kinderen.

Wil je meer Halloween-inspiratie? Joyce deelt op haar website een DIY voor nepbloed. En bekijk ook zeker even mijn Halloweenbord op Pinterest.

Decoreer jij je huis voor Halloween?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *