Glitterklei maken

Knutselen met de kinderen is natuurlijk hartstikke gezellig. Waarom niet iets knutselen waar ze langere tijd iets aan hebben? Ik had gezien dat je met weinig ingrediënten klei kon maken. Glitterklei maken was natuurlijk nog cooler. In eerste instantie hadden we het plan om hem in het blauw van Frozen te maken , maar dat mislukte een tikkeltje. ( Iets te weinig kleurstof en glitters gebruikt ) Daarom poging 2 met een roze klei.

Inhoudsopgave

Huis-tuin en keukenspullen

In principe is het allemaal heel simpel. Vrijwel alles heb je wel in huis dus dit is binnen een minuut of 10 op een vrije zaterdagmiddag gemaakt. Maak je meerdere kleuren, ben je natuurlijk wel iets meer tijd kwijt. Glitters zijn optioneel, maar zelf vonden we dit wel leuk.

Lees ook mijn artikel met tientallen knutselideeën.

Klei maken

Wat heb je nodig om glitterklei te maken?

  • 2 delen bloem
  • 1 deel zout
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 deel warm water
  • kleurstof
  • glitters
  • maatbeker
  • garde
Glitterklei maken

Zo maak je het

Schenk het warme water in een kom/maatbeker. Voeg de kleurstof toe. Ik heb zo`n 20 druppels gebruikt voor de roze kleur. Voeg 2 eetlepels zonnebloemolie toe en meng dit door elkaar.

Voeg de glitters en het zout toe. Meng dit goed door elkaar. Voeg beetje bij beetje de bloem toe. Je merkt dat dit nu een flinke massa gaat worden, dus het makkelijkste is om het met de hand verder te kneden. Mocht het deeg nog plakkerig zijn, dan voeg net zoveel bloem toe tot het niet meer plakt. Dit kan best nog een half bekertje zijn.

Als je alles goed gemengd hebt, dan zou het aan moeten voelen als klei en niet meer moeten plakken. De kinderen kunnen er dan vormpjes voor gebruiken en er allerlei dingetjes mee maken.

Net als de gewone klei die je in de winkel koopt, moet je dit luchtdicht opbergen omdat het anders hard gaat worden. Ik heb geen idee hoe lang je dit kunt bewaren, hier ligt het nu enkele dagen en het ziet er nog prima uit.

Heb jij ook wel eens zelf klei gemaakt?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *