Happy Birthday, Landon

Hieperdepiep hoera! Vandaag viert onze Landon zijn derde verjaardag. Wat een feest was het afgelopen week en wat heeft hij het spannend gevonden. Damiën kreeg cadeautjes, Daelyn kreeg cadeautjes maar hij dus nog niet. Behalve afgelopen zondag op het grote-mensen-feest. Maar vandaag is hij dan echt jarig en hier kun je mijn brief aan hem lezen.

Inhoudsopgave

Heerlijke eigenwijze peuter

Lieve Landon, wat ben je toch een heerlijke en eigenwijze peuter geworden. Je weet precies wat je wil en ook precies wat je niet wil. Je bent leergierig en knuffelt graag met mama, papa, Damiën en Daelyn. Ook de hondjes komen niet weg want die krijgen ook dagelijks een paar knuffels van je.

Inmiddels zit je alweer een jaar op de peuterspeelzaal. Hier ga je twee keer per week een ochtend naar toe. In het begin vond je het niks en huilde je tranen met tuiten als we je achter lieten. Van de juf hoorden we wel dat dit binnen 5 minuten voorbij was en dat je snel vrolijk speelde met je vriendjes. Nu ga je met veel plezier. Je geniet met volle teugen, doet goed mee en bent ook weer blij als we je komen halen. Hele verhalen vertel je dan tegen me over wat je allemaal gedaan hebt.

Altijd vrolijk

Eigenlijk ben je altijd vrolijk. Je bent een echt buitenkind en we wandelen dan ook veelvuldig rond in ons dorp. Even bij de koeien kijken, even boterhammetjes brengen naar de ezel en de schaapjes. En dan natuurlijk een groot stuk lopen door het veld. Lekker met je laarzen door de ‘morrer’ lopen want dat is leuk. En niet alleen met mij. Ook Damiën en Daelyn en hun vrienden nemen je graag mee op avontuur.

Al vroeg in de morgen hoor ik je stemmetje. “Mama, doe de lamp aan.” Als ik mijn nachtlampje aanklik kruip je snel in mijn bed, onder de dekens en geeft me een kus. “Doe de lamp weer uit. Even knuffelen samen.” Samen slapen we dan nog even verder. Ook als ik je naar bed breng krijg ik allemaal lieve dingetjes te horen. “Dag, mama. Lekker slapen. Ich haaje dich” Dat laatste is Limburgs en betekent “ik hou van jou.” Ja, lieve Landon. Ik hou ook van jou. Meer dan je ooit zult kunnen beseffen.

Voor jou toekomst wens ik…

Zoals ik ook al bij Damiën en Daelyn in hun brieven schreef kijk ik niet zo ver vooruit in de toekomst. Een jaar is ver genoeg. Het komende jaar ga jij je nog meer ontwikkelen van peuter naar kleuter. Volgend jaar in oktober ga je dan naar de ‘grote school’. Daar loop je nu al geregeld binnen om even te kijken wat Daelyn allemaal doet daar. Ik wens voor jou dat jij je lieve en bijzondere zelf blijft. Dat je lekker blijft knuffelen met de mensen waar je van houdt. En dat je veel mooie avonturen mag beleven met je grote broer en zus.

‘Ich haaje dich auch’ 😉 To the moon and back.

Dikke kus, mama.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

2 thoughts on “Happy Birthday, Landon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *