Help! Een inktvlek in mijn kleding!

Inktvlek

Daelyn is gek op haar communie-outfit. En terecht. Het is ook echt een hele leuke outfit die haar fantastisch staat. Ze zou er het liefste de hele dag in willen lopen. Ik vind het prima, als ze haar outfit aan wil, dan moet ze dat zeker doen. Er komt een moment dan is ze er te groot voor en dan is het juist zonde als ze hem maar 1 of 2 keer heeft aangehad. Maar vorige week kwam ze verdrietig thuis. “Mama, help! Een inktvlek op mijn kleding!” zei ze. Ik keek en zag het direct. Chips! Een blauwe vlek op de mouw van haar witte jasje…

Inhoudsopgave

Hoe verwijder je een inktvlek uit kleding?

Ja, dat was dus mijn vraag. Mijn eerste ingeving was met melk. En toen ik ging zoeken via Google kwam dat er ook uit. Melk moest je gebruiken om die vlek eruit te krijgen. Gewoon een nachtje weken en de volgende ochtend zou de melk blauw zijn en de inkt uit het jasje. Prima.

Ik heb een bakje genomen, melk erin gedaan, mouw erin gehangen en ik ben gaan slapen. Wel met een beetje een vervelend gevoel. Wat als die vlek er niet uit ging? Ik besloot nog even te gaan kijken en zag dat de vlek al een stuk minder was geworden. Yay! Nu kon ik iets geruster gaan slapen.

De volgende ochtend leek het erop alsof de inktvlek er grotendeels uit was. De melk was ook uit het bakje, niks ‘er blijft blauwe melk over’. Er was gewoon geen melk meer, die was volledig in het jasje getrokken. Ik spoelde het jasje uit. Weinig inktvlek meer te zien. Ik was opgelucht.

Lees ook over de communie van Daelyn

vlek in kleding

Melkvlekken in je kleding

Maar toen ik het jasje omhoog hield en het licht er op scheen zag iets compleet anders. Grote, bruine kringen van de melk! NEEEEE! Echt?!? Als ik de mouw van het jasje omgezoomd had, was de inktvlek ook ‘weg’ geweest, nu zat ik met bruine kringen op het jasje te kijken. Tijd om mijn moeder te bellen.

“Mam! Luister! Er zat een inktvlek op het communiejasje van Daelyn…”
“Melk! Je moet het in de melk leggen.”
“Gedaan. Nu heb ik bruine vlekken van de melk!”
Doodse stilte…
“Breng hem maar mee naar mij zo meteen.”
Opluchting.

Moeders die wonderen verrichten

Mijn moeder kan wonderen verrichten. Hoe ik het jasje ook probeerde schoon te krijgen, mij lukte het niet. Handwas, warm water, lauw water, weken…ik had het jasje al opgegeven. Zonde, jammer, maar niks aan te doen. Mijn moeder ging echter aan de slag. Ook met melk. Om het jasje vervolgens in de wasmachine te gooien. Wonder boven wonder kwam het jasje er schoon uit!

Heb jij wel eens vlekken in je kleding gehad die je er met geen mogelijkheid uitkreeg?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *