Ik ga op vakantie en neem mee

…veel te veel zooi. Net zoals elke andere moeder op deze aardbol waarschijnlijk, maar goed. Voor mezelf heb ik niet zo heel erg veel nodig, maar voor de kinderen heb ik altijd teveel bij me. Shirtjes met korte mouwen, lange mouwen, zonder mouwen, eentje extra voor als ze knoeien. Afijn. You get the point! Ik ga op vakantie en neem mee…

Inhoudsopgave

Hoe ik mijn koffer inpak

Ik beschrijf mezelf het liefst als een georganiseerde chaoot. Ik probeer de dingen allemaal netjes en georganiseerd te laten verlopen ( getuige de vele briefjes met notities die door het huis slingeren ) maar die briefjes raak ik altijd weer kwijt. Mijn koffer probeer ik dan ook ruim van tevoren in te pakken zodat ik zeker weten niks vergeet. In de meeste gevallen pak ik de helft een week of 3 van tevoren in, schrijf dan op wat ik in het koffer heb gestopt, raak in de stress als iemand hier in huis dat koffer weer opent en doe dan een poging om een week van tevoren de laatste dingen bij elkaar te zoeken.

In de praktijk komt het er op neer dat ik die laatste koffer pas een minuut voor vertrek sluit omdat ik nog dingen aan het wassen ben geweest, last-minute aan spulletjes denk die echt niet vergeten mogen worden of nog een knuffel in moet pakken voor 1 van de kinderen. Vaak ben ik dan toch een tikkeltje geïrriteerd omdat het niet zo vlekkeloos verloopt als ik van tevoren gepland had.

Onmisbaar op vakantie?

Voorpret hoort bij de vakantie en al winkelend of boodschappen doende kom ik dingen tegen waarvan ik denk: “Naja! Dat is echt onwijs, ontzettend superhandig en onmisbaar!” en dat verdwijnt dan in mijn kar of mandje. Ja, ik ben wel vrij makkelijk over te halen en gevoelig voor ‘prullaria’ zullen we maar zeggen. Manlief is daar minder blij mee en weet me dan weer met beide benen op de  grond te zetten, maar dan heb ik het dus al gekocht. Zo kocht ik ook deze keer weer enkele ‘onmisbare’ dingetjes.

Namelijk:

  •  lepels voor een fruithapje voor op die knijpzakjes
  • draagbare weegschaal ( om mijn koffer mee te wegen )
  • kofferlabels ( de oude waren kapot )
  • reistube wasmiddel ( je weet maar nooit met kinderen )

Of ik het gebruikt heb? Ja, allemaal! Of het handig en/of onmisbaar was? De lepeltjes voor de fruithapjes bleken echt superhandig te zijn. Geen gerommel met potjes en dekseltjes en geen geknoei. Ze bleken ook prima te passen op de herbruikbare knijpzakjes. Ook de draagbare weegschaal ( action ) bleek een uitkomst, zowel hier als in ons appartement op de vakantiebestemming.

De kofferlabels is wel een must-have dingetje, al krijg je op het vliegveld ook wel van die labels waardoor je koffer altijd weer op te sporen is. En die reistube wasmiddel heb ik weer veelvuldig gebruikt om de ergste vlekken van modder of ijsjes te verwijderen.

Onmisbaar!

Vlak voor vertrek zucht ik een keertje, bedenk me of ik echt, zeker weten alles heb en check dan mijn tas voor de laatste keer. Ik heb namelijk 5 dingen die echt onmisbaar zijn en zonder deze spulletjes verlaat ik mijn huis gewoon niet. Dit zijn:

  • Paspoorten
  • Pinpas
  • Tickets
  • Telefoonlader/telefoon
  • Medicijnen

Met in mijn achterhoofd dat ik met mijn telefoon altijd iemand kan bellen, met mijn pinpas altijd aan geld kan komen, met mijn paspoort en tickets altijd ergens terecht kan en met medicijnen voor onze oudste altijd het juiste bij me heb, kan ik met een gerust hart vertrekken. De rest kan immers altijd geregeld worden.

Checklist voor je vakantie

Ik kan hier natuurlijk een hele checklist gaan neerzetten, maar ik heb zelf gebruik gemaakt van deze checklist voor je vakantie van Janske. Behoorlijk compleet en je kunt er eigenlijk uithalen wat voor jou belangrijk is. Wat ook erg makkelijk is met baby`s, is een opvouwbaar babybadje . Het is lichtgewicht en past prima in je koffer.

Nou, vertel. Wat neem jij mee op vakantie? Ik lees het graag in de reacties!

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

2 thoughts on “Ik ga op vakantie en neem mee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *