Knijpzakjes van AliExpress

knijpzakjes herbruikbaar

Ik ben altijd wel op zoek naar handigheidjes. Een hele tijd geleden kwam ik eens herbruikbare knijpzakjes tegen op het internet. Hartstikke handig, maar ik kocht ze niet. Werkt zoiets wel? En wat als het niet werkt? Dan zijn ze toch best wel prijzig. Tot ik knijpzakjes van AliExpress tegenkwam. Niet te duur en ik wilde best even wachten op de levering. Of het nou echt een aanrader is laat ik je in dit artikel weten.

Inhoudsopgave

Knijpzakjes fruit

Knijpzakjes zijn in principe voor fruit. In de winkels vind je vele verschillende smaakjes. Appel-aardbei, appel-peer, appel-banaan en ga zo maar door. Ik heb ze wel eens gekocht want het is ook best makkelijk om ze bij je te hebben. En het is een stuk gezonder dan een koek of een snoepje.

Toch heb ik altijd liever zelf de fruit en groentenhapjes voor de kinderen gemaakt. Heel tijdrovend is het niet. Als je een uurtje of 2 aan de slag gaat kun je echt voor een week of 2 fruit en groenten klaar hebben. Het is bovendien een stuk goedkoper en je weet wat er in zit. Zeker fruit is hartstikke makkelijk om zelf te maken.

Zijn ze geschikt voor baby`s?

Ik gebruik de knijpzakjes eigenlijk pas vanaf de dreumes/peuterleeftijd. Als ze nog heel klein zijn kan het een behoorlijke knoeiboel zijn. Toen we vorig jaar op vakantie gingen naar Mallorca vond ik vlak van tevoren lepeltjes die je op de knijpzakjes kunt draaien. Kijk, dat was dan wel weer reuze-handig.

Nu onze dreumes bijna een peuter is heeft hij veel te weinig tijd. Hij moet ontdekken, rennen, spelen en heeft amper tijd om te eten. Rustig zitten en stukjes fruit eten is eigenlijk al te veel werk voor hem. Een knijpzakje is gewoon een stuk eenvoudiger. Hij vindt het tof om vast te houden, ik ben blij dat hij fruit binnen krijgt. Win-win situatie

Knijpzakjes herbruikbaar

Milieutechnisch gezien is het natuurlijk beter om herbruikbare knijpzakjes te gebruiken dan om wegwerpspul te gebruiken. Maar hoe zit het dan met schoonmaken? En loopt het fruit er niet aan de onderkant uit als je in het zakje knijpt?

Bij AliExpress kocht ik 8 zakjes. Ik betaalde hier €7,90 voor. Toen ik ze binnenkreeg vond ik ze behoorlijk groot, ik dacht dat ze een stuk kleiner waren. Maar toen ik eenmaal fruit in het zakje aan het doen was, zag ik dat ik er ongeveer dezelfde portie van kon maken als wat ik normaal in een kommetje doe. ( ongeveer 100-125 gram gepureerd fruit )

Er staat een maatstreepje op het zakje en je moet dus niet meer fruit in het zakje doen dan de maatstreep aangeeft. Ik heb de zakjes gevuld met een lepel en dit gaat prima. Ook als ik ze vul vanuit een maatbeker gaat het goed. De vul-opening gaat over de hele breedte van het zakje.

Aan de onderkant zijn 2 strips om het zakje dicht te knijpen. Dit lukt vrij goed. Het openen gaat wat lastiger, maar lukt wel. De dop kun je gewoon open en dicht draaien, er loopt verder niks uit. Boven en onder niet, ook niet als we er in knijpen. De achterkant is deels doorzichtig waardoor je goed kunt zien wat er in zit ( en of het schoon is ) Je kunt schrijven op het zakje wat betekent dat je er de datum of inhoud op kunt vermelden.

Schoonmaken

Het schoonmaken is wel een dingetje. De zakjes kunnen in de vaatwasser maar worden niet goed schoon. Vooral in de hoekjes en de sluitstrip is het problematisch. Als ik ze helemaal ( en goed ) uitspoel en dan in de vaatwasser zet zijn we wel schoon. Ik denk dat je ze gewoon beter helemaal met de hand kunt schoonmaken en afdrogen. Nadat ik ze heb afgewassen ruik ik geen achtergebleven geurtjes. Ik spoel ze gewoon uit met heet water, zonder afwasmiddel.

Al met al vind ik de knijpzakjes wel een aanrader. Zelfs de twee oudsten vinden het interessant om te zien en gebruiken. Dat betekent dat er zonder gezeur ook fruit bij de oudste 2 naar binnen gaat. 😉

Maak jij zelf fruithapjes? Of vind je kant-en-klaar makkelijker?

knijpzakjes

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *