Kroketten maken

Kroketten maken stond al echt een hele tijd op mijn to do lijstje. Het leek me erg lastig, maar eigenlijk blijkt het vrij eenvoudig te zijn. Ik besloot mijn kroketten-avontuur te beginnen met het maken van een Aspergekroket. Hieronder vind je mijn recept.

Inhoudsopgave

Wat heb je nodig?

  • Asperges
  • Kookvocht van asperges
  • Bouillonblokje
  • Bloem
  • Boter
  • Ei
  • Melk
  • Paneermeel

Hoe maak je kroketten?

Eerder maakte ik al aspergesoep en eigenlijk is dit vrijwel hetzelfde recept. Alleen maak je een ragout in plaats van een soep door er minder vocht aan toe te voegen.

Je kookt als allereerste de asperges gaar. Het kookvocht moet je niet weggooien, maar bewaar je. Voeg hier ook het bouillonblokje aan toe. In een aparte pan maak je van boter en bloem een roux. Voorzichtig giet je hier het kookvocht aan toe tot je de gewenste dikte voor de ragout hebt bereikt. Voeg hier de stukjes asperges aan toe. Desgewenst kun je nog hamblokjes of stukjes zalm toevoegen. Dit alles smeer je uit op een ovenschaal. Vervolgens plaats je dit een paar uurtjes in de koelkast zodat het een stevige massa is geworden.

De kroketten maken

Zet twee borden klaar. In 1 bord giet je wat melk met 2 eitjes. In een ander bord giet je een laagje paneermeel.

Met een lepel haal je een gedeelte van de ragout van de bakplaat af. Vorm hier een kroket van. Rol de kroket in de paneermeel. Vervolgens kun je op je werkblad (of snijplank) een mooie ronde vorm rollen. Rol je kroket door het melk-ei mengsel en vervolgens weer door de paneermeel.

Leg de kroketten een nachtje in de vriezer voordat je ze in de frituurpan doet.

Smakelijk!

Tip: klik hier voor een overzicht van recepten met asperge

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *