Leuke uitjes voor de meivakantie

Het is bijna zover. De meivakantie is in aantocht en natuurlijk hopen we op prachtig, stralend weer zodat we lekker veel buiten kunnen zijn met de kinderen. Maar wat als dat niet zo is? Wat als het regent en slecht weer is? Wij geven je enkele tips voor leuke uitjes voor de meivakantie. Binnen en buiten.

Inhoudsopgave

Binnen

 • Museums

Wat dacht je van een leuk museum? Er zijn vele verschillende leuke museums voor kinderen in Nederland waar ze zich prima binnen kunnen vermaken. Ik noem een Kasteel Hoensbroek, Spoorwegmuseum of het Continium.

 • Binnenspeeltuinen

Ook de binnenspeeltuinen zijn goed te doen tijdens slecht weer. In Nederland heb je vele verschillende binnenspeeltuinen. Maar ook bij het tuincentrum kunnen kinderen zich vaak prima even uitleven.

 • De bioscoop

Er draaien enkele leuke kinderfilms in de bioscoop op dit moment. Vaak zijn er in de vakanties extra voorstellingen en kun je al vroeg in de ochtend met de kinderen een leuke film zien.

Buiten

Ook voor buiten zijn er voldoende mogelijkheden. Mocht de temperatuur nu naar een mooi cijfer stijgen dan kun je volgende activiteiten ondernemen.

 • Pretpark

Er zijn verschillende leuke pretparken die je kunt bezoeken. Natuurlijk de bekendere zoals de Efteling of Toverland, maar kijk ook eens naar Slagharen of Phantasialand ( in Duitsland ) Dit zijn erg leuke parken om te bezoeken met goed weer.

 • Dierentuin

In Nederland heb je vele leuke dierentuinen. De Gaiazoo, de Beekse Bergen of Burgers Zoo. Allemaal leuke parken voor een dagje uit met ook nog leuke speeltuintjes erbij. Bekijk de sites om te zien of er speciale activiteiten plaatsvinden tijdens de schoolvakanties.

 • Buitenspeeltuin

Op onze site delen we ook overzichtjes per provincie van buitenspeeltuinen. Even zoeken hierboven in de zoekbalk en je hebt in no time een paar leuke suggesties.

Low budget je vakantie vieren

Niet iedereen heeft de mogelijkheid om er op uit te trekken met de kinderen. Dat betekent niet dat je 2 weken lang voor je uit hoeft zitten staren. Enkele leuke, low-budget dingen die je kunt doen zijn:

 • Knutselen

Op regenachtige dagen kun je lekker thuis aan tafel gaan knutselen. Regelmatig kun je op onze sites leuke tips vinden om bijvoorbeeld te knutselen met wc-rolletjes, ijslolliestokjes of strijkkralen. Bekijk onze categorie DIY voor leuke budgettips! Hou in je achterhoofd dat Moederdag ( tweede zondag van mei ) eraan komt en ga lekker aan de slag.

 • Filmmiddag thuis houden

Filmpje op, zak chips of iets anders lekkers erbij en lekker onderuit gezakt op de bank. Via Ziggo on demand of Netflix kun je leuke kinderfilms of familiefilms bekijken. Zit er niks tussen, zet dan lekker een dvd op en kijk voor de 40e keer Frozen of Cars. 😉 Gegarandeerd succes.

 

 • Oud-Hollandse spelletjes spelen

Koekhappen, een appel uit een bak water halen, een pingpongballetje op een lepel leggen en een parcours lopen of misschien wel zaklopen. Het valt allemaal onder de categorie oud-Hollandse spelletjes. Natuurlijk nog gezelliger als je jouw vrienden met hun kinderen uitnodigt. Bij goed weer ga je lekker naar buiten, bij slecht weer speel je binnen.

 • Naar een strand/meertje gaan met goed weer

Vaak kun je in je omgeving wel een dagstrandje of meertje vinden waar je lekker kunt gaan zwemmen met de kinderen. Koelbox met wat hapjes en drankjes mee en wat leuke spulletjes voor de kinderen zoals een emmertje en schepje. Pret voor 10!

 • Iets lekkers maken in de keuken

In de winkel zijn er voldoende pakketten te krijgen om iets lekkers te maken. Wat dacht je van stroopwafelcake of cake en koek? Maar je kunt er ook voor kiezen om zelf pizza te maken of om lekkere koekjes te maken voor bijvoorbeeld moederdag.

Heb jij nog leuke tips voor de meivakantie?

 

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *