Liefde voor paarden

De liefde voor paarden zat er bij mijn dochter al vroeg in. Al zolang ik me kan herinneren beginnen haar oogjes te schitteren bij het zien van een paard. Zelf vind ik het ook machtig mooie beesten om te zien, maar stiekem ben ik er wel een beetje bang voor. Daelyn niet. Die geniet met volle teugen en wordt heel rustig als ze bij een paard in de buurt is.

Inhoudsopgave

Paardrijles

Pony rijden had ze al geregeld gedaan maar eigenlijk wilde ze graag op paardrijles. Dat vonden we prima zodra ze klaar was met zwemles. Aan zwemles had ze een bloedhekel, maar met paardrijlessen in het vooruitzicht kon ze nog wel eens haar best doen met baantjes trekken. Ik keek al eens voorzichtig rond waar ze les kon volgen en dat bleek hier vlak in de buurt te zijn. Uiteindelijk kon ze afgelopen december beginnen met haar eerste rijles. Vanaf dat moment leek het alsof ze eindelijk op haar plek was.

Verzorgpony

De volgende stap voor veel paardenliefhebbers is het hebben van je eigen verzorgpony of paard. Er komen veel meer dingen bij kijken dan alleen het rijden. Je hebt verschillende paarden benodigdheden nodig om goed voor zo`n beestje te kunnen zorgen. Denk aan borstels, krabbers voor de hoeven, maar ook voer en voedingssupplementen. Er gaan best wat uurtjes inzitten, maar de meeste paardenmeisjes ( of jongens ) vinden dat juist heerlijk.

Daelyn heeft al een beetje kunnen ‘proeven’ hoe het hebben van zo`n verzorgpony nou is. We zijn al een aantal keer op pony vakantie geweest naar Center parcs en dan zien we haar eigenlijk niet in ons huisje. Ze is alleen maar met haar pony bezig. In het filmpje kun je zien hoe we een aantal jaar geleden voor het eerst op ponyvakantie zijn geweest.

Lees ook: Whitestar de film

Eigen paard

Uiteindelijk zou Daelyn graag haar eigen paard willen hebben. Ondanks dat veel mensen denken dat je daarvoor flink wat ruimte nodig hebt, hoeft dit dus niet. Er zijn voldoende maneges en boerderijen waar je een paard, tegen betaling, kunt stallen. De verzorging doe je uiteraard wel zelf dus het is handig als die boerderij of manege een beetje in de omgeving ligt.

Eigen stallen

De ultieme droom is natuurlijk een huis met een flinke lap grond erbij waar je eigen stallen en een paardenbak bij hebt. We hebben het er natuurlijk wel eens over gehad maar dat droomhuis ligt nog een tikkeltje buiten budget. Maar ach…een beetje dromen over de toekomst mag toch wel? 😉

Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *