Mamma Mia de musical

Al van kinds af aan vind ik de muziek van Abba hartstikke leuk. Ja, het is van voor mijn tijd maar af en toe vraag ik me af of ik niet in de verkeerde tijd geboren ben. Ik heb echt een voorliefde voor de 70s en vind die maffe kleding van destijds prachtig. Iets anders waar ik heerlijk bij kan wegdromen zijn musicals. Zo zag ik al de musical van The Bodyguard en Elisabeth. Mamma Mia de musical was dus iets wat ik absoluut niet mocht missen.

 Mamma Mia

Samen met Daelyn keek ik een tijdje terug naar de film Mamma Mia. Precies wat ik dacht: ook mijn mini-me is in de ban van de aanstekelijke en vaak vrolijke Abba muziek. Al dansend en zingend stuitert ze door de woonkamer. Ik moet er om lachen. Het is behoorlijk herkenbaar want een jaar of 25 geleden was ik degene die dansend en zingend door het huis stuiterde op deze muziek.

Het verhaal gaat over Donna en dochter Sophie. Sophie gaat trouwen en wil niks liever dan weggeven worden door haar vader. Ze weet alleen niet wie haar echte vader is. Daarom nodigt ze alle 3 de mannen uit waarvan ze denkt dat het haar vader kan zijn. Voor de bruiloft komen ook Donna`s 2 beste vriendinnen over en samen halen ze herinneringen op uit de tijd dat ze samen de groep Donna and the Dynamo`s vormden.

Beatrix Theater

We zaten in de auto toen we op de radio hoorde dat Mamma Mia de musical vanaf september 2018 te zien is in het Beatrix Theater in Utrecht. Ik keek achter me en zag dochterlief met grote, vrolijke ogen naar me kijken. “Je hoorde het ook!” zei ze. Ik knikte. Ze wordt 9 in oktober en dat is eigenlijk best een goede leeftijd om haar kennis te laten maken met de wereld van theater en musicals. Voor mij is het namelijk een magische wereld. In het verleden heb ik vele musicals gezien waaronder Chicago, Elisabeth en de Lion King. En al deze musicals hebben mijn hart gestolen. Mamma Mia staat dus zeker op de planning om te gaan kijken. Samen met mijn meisje. 🙂

Ben jij ook zo`n fan van musicals?

Copyright foto: Stage entertainment Nederland

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *