Musical The Bodyguard

Afgelopen woensdag werd ik behoorlijk verrast door Dave. We waren gisteren 5 jaar getrouwd en zo werd ik dus ineens op woensdagochtend vriendelijk verzocht mijn weekendtas te pakken en in de auto te gaan zitten. We zouden een nachtje wegblijven, mijn moeder zou komen oppassen op de kinderen, alles was geregeld. Later vertelde hij me dat we naar de musical The Bodyguard in het Beatrixtheater in Utrecht zouden gaan. Wat een geweldige verrassing!

Er was een hotelovernachting geregeld in Hotel Breukelen, vlakbij Utrecht. We hebben daar eerst ingecheckt, alvorens we naar Utrecht gingen om te winkelen. Hartstikke leuk dat ze in het hotel aandacht hadden besteed aan ons 5-jarig huwelijk. Er lagen bloemblaadjes op de kamer en op het bed en er stond een doosje bonbons.

Hotel_Breukelen

We hebben de winkels bezocht in Hoog Catharijne, lekker binnen want het weer was niet geweldig. We zijn er de hele middag zoet geweest, ik had werkelijk geen idee dat er zoveel winkels binnen waren. Denk aan H&M, V&D, C&A, We, Hema, Van Haren en nog veel meer.

Nadat we weer terug waren in het hotel en iets gegeten hadden, besloten we de trein te nemen naar Utrecht Centraal. Achter Hotel Breukelen, op loopafstand, is het station en een retourtje was goedkoper dan met de auto naar het centrum te gaan en daar te parkeren. Bovendien stap je vlakbij het Beatrix Theater uit.

De Bodyguard musical

De musical The Bodyguard is gebaseerd op de gelijknamige film met Kevin Costner en Whitney Houston. Wat ik erg leuk vond, was dat er meerdere nummers van Whitney gezongen werden, niet alleen de bekendere van uit de film. Waar ik ook heel blij om was, was dat Romy Monteiro op het podium stond. Het was natuurlijk even de vraag of ze er zou zijn, na haar val van enkele weken geleden.

Het is bewonderenswaardig en jaloersmakend om te zien hoe snel Romy van kleding verwisselt. Binnen 30 tellen heeft ze zichzelf omgekleed, inclusief schoenen en haarstijl. Je zou bijna denken dat ze een tweelingzus in de coulissen heeft staan. Tijdens de pauze hoorde ik meerdere dames zich afvragen hoe ze dat toch deed, zoveel kledingwissels en telkens in zo`n korte tijd.

De musical is erg mooi, de stem van Romy bezorgde me elke keer opnieuw kippenvel. Met mijn ogen dicht zou ik bijna geloven dat Whitney Houston zelf op het podium stond te zingen.

Musical The Bodyguard Foto: Roy Beusker

Foto: Roy Beusker

Is deze musical een bezoekje waard?

Ja, deze is zeker het bezoeken waard! Ik zou je dan wel aanraden om plaatsen in de zaal te boeken. Er gebeurt namelijk in de zaal ook iets en vanaf het balkon krijg je dit niet goed mee, waardoor ik het gevoel had dat ik iets gemist had. Wil je meer informatie over de musical of kaarten bestellen? Kijk dan op de site van Stage Entertainment.

Meer reviews van musicals lezen? Ik bezocht onder andere ook Elisabeth in Concert en Mamma Mia en schreef daar reviews over.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

2 thoughts on “Musical The Bodyguard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *