Wat neem je mee in de luiertas?

Bron

Als je op pad gaat met je baby kun je natuurlijk zonder iets vertrekken maar erg handig is dat niet. Het is eigenlijk altijd wel makkelijk als je in elk geval een luiertje en doekjes bij je hebt. In mijn Maxi-Cosi zat destijds een klepje, net groot genoeg om 2 luiers en een reisverpakking billendoekjes in op te bergen. Ideaal! Maar wat neem je mee in de luiertas als je iets langer weggaat? Een dagje bijvoorbeeld.

De luiertas is onmisbaar!

In mijn ogen is de luiertas onmisbaar, zeker het eerste jaar. Toen de kinderen iets groter waren stopte ik vaak een luier en wat doekjes in mijn tas, maar het eerste jaar had ik altijd een goed gevulde luiertas bij me.

Mijn kinderen zijn inmiddels 9 en 6, dus het is al een tijdje geleden dat ik met een luiertas op pad ging. Het lijkt me echter niet iets wat jaarlijks veranderd, ik denk dat elke moeder in de laatste 30 jaar wel ongeveer hetzelfde in haar tas heeft gestopt. Luiertassen zijn heel handig, vaak hebben ze ook een verschoningsmatje eraan of erbij zodat je baby altijd schoon ligt en jij op elke gewenste plek jouw kindje kunt verschonen.

Dit zat er altijd bij mij in:

Lees ook: Hier krijg je gratis baby en zwangerschap cadeaudozen
Lees ook: Onze zoon is geboren!

Eerste keer logeren

Er komt een moment dat je baby oud genoeg is om een nachtje ergens te gaan logeren. Meestal zal de eerste overnachting bij opa en oma plaatsvinden, maar ook ooms en tantes vinden het leuk om een nachtje op te passen terwijl jij wat quality time met je partner doorbrengt. Je moet dan, naast de luiertas ook denken aan onderstaande spulletjes.

  • Slaapzak
  • pyjama
  • campingbedje ( mocht het niet op het oppasadres zijn )
  • Verzorgingsspullen ( shampoo, washandje, handdoek, borstel/kam )
  • Denk aan voldoende voeding en de wandelwagen of buggy!

De eerste keer is het niet makkelijk om je kindje ergens achter te laten, maar dat is gewoon wennen. Uiteindelijk is het ook fijn om weer even man en vrouw te zijn in plaats van papa en mama.

Welke spullen vind jij onmisbaar voor in de luiertas?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *