Nicecream *

Ja, klinkt natuurlijk een beetje raar: Nicecream. Het Amerikaanse woord icecream (ijs) is vast wel bij iedereen bekend. Nicecream is een variant daarop. Ijs, maar dan iets ‘nicer’ oftewel beter. Gezond ijs, zonder kleurstoffen en toegevoegde suikers. Maar hoe maak je zoiets? En is dat dan nog wel te eten? Ik deel vandaag een aantal recepten met je.

Inhoudsopgave

Nicecream recept

Normaal gesproken gebruik je voor een lekker en romig ijsje best wel wat suiker en room. En dat zijn nu juist de ingrediënten wat veel mensen tegenwoordig liever niet meer willen gebruiken. Of in elk geval zo min mogelijk. Voor de meeste zoete recepturen heb je het echter wel nodig.

Ik was dan ook een beetje sceptisch over het nicecream recept op de blog van Hello Fresh waar ik op geattendeerd werd. De basis voor het ijs bestaat namelijk uit bananen en amandelmelk. Daar voeg je dan nog iets aan toe wat zorgt voor de extra smaak. Ik maakte 3 verschillende soorten fruitijs en vroeg me echt af of de kinderen dit wel lekker zouden vinden.

Mango-ijs

Voor dit recept gebruikte ik de basis en heb daar zelf een bakje gesneden mango uit de vriezer aan toegevoegd. Je kunt natuurlijk ook verse mango nemen, maar mocht dat nu net niet voorradig zijn is de vriezer-versie ook prima. Als je onderstaand recept aanhoudt, heb je ongeveer 200 tot 250 ml ijs per smaak.

  • 2 bananen
  • 60 ml amandelmelk
  • bakje mango ( deze doosjes fruit uit de vriezer vind je in elke supermarkt. )

Volgens het recept moet je de bananen in stukjes snijden en in de vriezer leggen zodat ze bevriezen. Eenmaal bevroren maak je er dus ijs van. Je doet alles in een blender of maatbeker en mixt het door elkaar. Klaar is je ijs!

Omdat ik verschillende soorten ijs ging maken, leek het me leuk om het op een leuke manier te presenteren. In de kelder vond ik mijn nieuw-in-de-doos amusesetje van de Action. Dat kon ik hier prima voor gebruiken.

Aardbeien ijs

In feite is het precies hetzelfde recept, alleen gebruik je nu aardbeien in plaats van de mango. Omdat het met de staafmixer wat lastiger was de bevroren banaan klein te krijgen, besloot ik nu de banaan vers te gebruiken. Dus: 2 bananen, 60 ml amandelmelk en een bakje aardbeien in de maatbeker en mixen maar. Dat ging een stuk eenvoudiger. Vervolgens heb ik het ijs in een bakje en glaasje gedaan en in de vriezer gezet om hard te worden.

Blauwe bessen ijs

Ik ben echt gek op blauwe bessen ijs. Het heeft zo`n aparte en zoete smaak! Meestal gaan we in de zomervakantie naar de blauwe-bessen boerderij om zelf blauwe bessen te plukken. Vervolgens maken we iets lekkers met de bessen. Ik vroeg me dus af of het als nicecream te eten was. Ook deze rit maakte ik het ijs gewoon met verse, niet ingevroren bananen, de amandelmelk en een bakje blauwe bessen. Een uurtje of 3 de vriezer in en klaar is Kees.

Not so Nicecream

Tja. Af en toe moet je eens een beetje van het aangegeven pad aflopen. Suiker blijft gewoon lekker. Ik besloot dan ook om eens te kijken of ik iets met chocolade kon maken. Er was immers nog best wat amandelmelk over. Ik sneed 2 bananen in stukjes, deed er 60 ml amandelmelk bij en schepte 2 flinke lepels Nutella-pasta in mijn maatbeker. Hoppa! Mixen en de vriezer in…

Het resultaat

Bij het fruitijs merk je dat de banaan overheerst en ook blijf je een vleugje amandel proeven. Wellicht kan het recept ook met gewone melk gemaakt worden. Dat ga ik een volgende keer zeker proberen want het ijs op zich is goed ( en zoet ) van smaak. Dat je de banaan blijft proeven vind ik niet zo`n ramp. Dan heb je gewoon banaan-mango ijs. 😉

Bij het Nutella-ijs vond ik de amandelsmaak helemaal niet zo sterk. Het was juist een erg lekkere combinatie. De banaan proef je wel, maar dit is ook minder aanwezig dan bij de  andere smaken. Dit ijs werd niet zo hard als de fruitsmaken maar dat mocht de pret niet drukken.

Ik heb de kinderen en manlief ook laten proeven. Manlief vond het maar niks, op de chocoladeversie na. De kinderen heb ik laten raden wat er in het ijs zat. De banaan haalden ze er overal uit. Ze vonden het chocolade-ijs het lekkerste. Van de fruitsmaken was mango favoriet.

Heb jij wel eens nicecream gemaakt?

 

Nicecream recept

 

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *