Nijntje in het ziekenhuis

Nijntje is natuurlijk het meest bekende konijntje onder de peuters. Ook bij ons thuis is Nijntje ontzettend populair geweest en met onze derde spruit op komst denk ik dat Nijntje weer een hartje gaat veroveren. Naast tekenfilms bestaan er ook vele boekjes over Nijntje. Er is 1 boekje heel speciaal voor ons en dat wil ik dan ook graag met jullie delen. Nijntje in het ziekenhuis.

Kind en ziekenhuis

Damiën komt, helaas, al van kleins af aan geregeld in het ziekenhuis. In eerste instantie voor onderzoeken vanwege zijn rug en later ook een operatie. Tijdens zijn ziekenhuisopname hadden we welgeteld 1 dvd bij ons en dat was een dvd van Nijntje. De intro van die tekenfilmserie vergeet ik van mijn leven niet meer aangezien we hem grijsgedraaid hebben om er maar voor te zorgen dat peuter Damiën braaf in bed bleef liggen, 10 dagen achter elkaar.

Ter voorbereiding op de ziekenhuisbezoeken hebben we het boekje Nijntje in het ziekenhuis gekregen van een kennis. Het is niet makkelijk om aan een peutertje van anderhalf uit te leggen wat er gaat gebeuren, maar dit boekje heeft wel wat duidelijkheid gegeven. Nijntje pakt een tas, wij gaan dat ook doen. Nijntje gaat in de auto naar het ziekenhuis, wij gaan dat ook doen. Nijntje krijgt een prik, jij krijgt ook een prik.

Damiën liet gelukkig veel dingen gebeuren aangezien Nijntje dat ook al had meegemaakt. Natuurlijk is een dergelijk boek geen wondermiddel, maar zoals ik eerder al schreef zorgt het wel voor wat duidelijkheid. Bovendien had hij niet het gevoel ‘alleen’ te staan. Zijn grote voorbeeld Nijntje had het immers ook moeten doorstaan.

Nijntje Youtube

Ja, ik zou dit boek zeker aanraden mocht je een keer met je peuter of kleuter naar het ziekenhuis moeten. Het beschrijft hoe het er in het ziekenhuis aan toe gaat tijdens een opname. Er is een bed, je gaat slapen en na het slapen staan mama en papa gewoon weer aan je bed zodat je mee naar huis kunt gaan. Hierboven staat een affiliate link naar bol.com. Hier kun je het boekje aanschaffen. Meer over affiliate links op mijn website lees je hier.

En voor de YouTube generatie is er nu ook een filmpje over Nijntje in het ziekenhuis.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *