Onmisbaar in een groot gezin: de droger! (ook wel droogkast genoemd)

Ik ben van het type mens dat roeit met de riemen die ze heeft. Toch zijn er inmiddels wel een aantal dingen waar ik als huisvrouw zijnde zo aan gewend ben dat ik ze echt niet meer kan missen. Geloof me: ik heb het geprobeerd. Onmisbaar in mijn grote gezin is toch echt wel de droger. Door sommige mensen ook wel droogkasten genoemd.

Inhoudsopgave

Heb je een droger nodig?

Toen Dave en ik net samen waren, hadden we geen droger. Met ons tweetjes was dat goed te doen. Heel handig was het niet, zeker niet in de winter. Het wasrek stond in de woonkamer of boven op een slaapkamer. Met de komst van de kinderen was een droger toch echt wel een apparaat wat we niet wilden missen. Zeker met kleine kinderen gaat er heel wat was doorheen in een week tijd. We kochten een tweedehands droger bij de kringloopwinkel en die heeft het een tijdje prima gedaan.

Droger op wasmachine

Ons gezinnetje werd groter en zo kwamen we in een huis terecht waar we een ruimteprobleem hadden op de badkamer. Waar moesten we de wasmachine en de droger gaan plaatsen? Boven op elkaar dan maar. Ik vond dat nog eigenlijk het meest ideale. Geen gesleep met de was, geen deuren die in tegengestelde richting opengingen.

Een tijdje later ging onze droger kapot en daar baalden we flink van. We probeerden het een tijdje zonder maar dat was niet echt ideaal. Toevallig had een familielid nog een droger staan en die gebruiken we nu nog steeds. Inmiddels staan ze in dit huis weer naast elkaar omdat er geen ruimte is om ze op elkaar te plaatsen.

Een nieuwe droger kopen

Dave en ik twijfelen een beetje. Ons drogertje draait alweer een paar jaartjes mee maar we merken dat hij kuren begint te krijgen. Waar ik voorheen een tikkeltje paniek zou hebben omdat we dagen zonder droger zouden kunnen komen te zitten, is er nu rust. Online, bij Collishop, hebben we binnen een paar minuten een nieuwe droger besteld en vaak kan deze ook op korte termijn geleverd worden. Een paar dagen zonder droger zou ik dus best wel overleven. 😉

Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *