Originele en minder bekende uitjes in Zuid-Holland

Op vakantie of een stedentrip naar Zuid-Holland en op zoek naar leuke, maar originele en minder bekende uitjes in de omgeving waar nog niet iedereen is geweest? Overweeg dan eens een bezoek aan de volgende bestemmingen.

Inhoudsopgave

De Zandwacht

Nee, dit is geen typefout. Aan het einde van het strand op de Maasvlakte vind je dit enorme kunstwerk dat is geïnspireerd door de natuur. Vanaf ieder punt ziet dit kunstwerk er namelijk anders uit, net zoals het zand in de duinen dat door de wind er iedere keer anders uit ziet. Ideaal in combinatie met een bezoek aan het strand waar niet in de zomer iedere vierkante centimeter bedekt wordt door handdoeken of een bezoek aan het gratis Futureland bezoekerscentrum.

Vogelobservatorium TIJ Haringvliet

Ook als je niet het geduld hebt om uren stil te zitten om vogels te observeren is een bezoek aan dit vogelobservatorium een aanrader. Voor deze ‘vogelkijkhut’ is namelijk meer dan een miljoen euro betaald!!! Het bevindt zich aan de rand van de Haringvliet, waarbij het bij hoog water een aanrader is om goede laarzen aan te trekken omdat het dan nogal modderig kan zijn. Via een tunnel langs de broedplaatsen kom je uit in de vogelkijkhut. Vanaf de parkeerplaats aan de rand van Stellendam is het een korte maar leuke wandeling. Een bezoek is goed te combineren met het populaire strand in Ouddorp.

Lees ook: Buitenspeeltuinen in Zuid-Holland en Binnenspeeltuinen in Zuid-Holland.

Museumeiland Biesbosch

De Biesbosch is een uniek natuurgebied in Nederland waar de getijden merkbaar zijn. Je kan hier mooi varen en wandelen tussen de eilanden door. Op het Museumeiland kom je niet alleen meer te weten over de flora en fauna van dit natuurgebied. Maar vindt je ook de Biesboschbeleving; hier is de Biesbosch op schaal nagemaakt en wordt ieder half uur de getijden nagebootst. Waar je het ene moment nog droog van de ene kant naar de overkant komt, sta je een paar minuten later in het water. Kinderen zullen zich hier zeker vermaken!

Outdoor Valley

Op zoek naar een leuk actief uitje? Breng dan een bezoek aan outdoor valley net boven Rotterdam. Je kan hier verschillende sporten beoefenen zoals bmx-en en er is een klimmuur. Daarnaast vind je hier ook een skipiste waar je ‘droog’ kan skiën en zijn er tubing banen en een net adventure met trampolines in de lucht waar ze kunnen klimmen en springen. Heerlijk om even wat energie kwijt te kunnen.

Watertaxi Rotterdam

Rotterdam wordt doormidden gesneden door het water. Een rondvaart met de Spido boot of op de pannenkoekenboot met ballenbak in het ruim is dan ook zeer populair. Daarnaast kan je ook met de watertaxi van de ene kant naar de andere kant. Ideaal ook om bijvoorbeeld aan de rand van de stad gratis te parkeren en vervolgens in het centrum uit te stappen. Kinderen zullen dit zeker niet snel vergeten!

Siroop wafel fabriek Gouda

Gouda staat niet alleen bekend om de kaasmarkt, maar ook om de stroopwafels. Als je naar Gouda gaat is een bezoek aan de Siroopwafelfabriek op de markt zeker een aanrader Dit klinkt misschien niet zo raar, maar de kinderen kregen daar het echte Willie Wonka-gevoel! De rondleiding duurt ongeveer een uur en begint met een film met uitleg over de geschiedenis en uitleg hoe ze gemaakt worden. Daarna gaat, als de kinderen tenminste het knopje kunnen vinden, de geheime deur open naar de fabriek waar we echt kunnen zien hoe de wafels gemaakt worden en kan je zelf helpen en natuurlijk ook proeven! Naar beneden gaat niet via een trap; maar een glijbaan die je naar het café brengt waar je nog even wat kan drinken.

De burcht in Leiden

De Leidse Burcht is een van de meest unieke monumenten van de stad. De door mensenhanden opgeworpen burchtheuvel is ouder dan de stad zelf. Het bouwwerk zelf stamt uit ca. 1150. Een wandeling langs de kantelen van de ringmuur geeft een uniek uitzicht over Leiden. In de loop van de middeleeuwen verloor de Burcht haar militaire functie. Toen het stadsbestuur in 1651 de heuvel en het gebouw kocht, veranderde het in een stadspark, en dat is het nog steeds. De Burcht is dus vrij te bezoeken. Regelmatig worden hier ook activiteiten georganiseerd.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *