4 leuke buitenspeeltuinen in Zuid-Holland

Voor sommige artikelen hebben we wat hulp nodig. Wie kan nu beter vertellen over de leuke plekjes in een provincie dan de personen die er ook echt wonen. Zo heeft Linda van de website Mamaliefde ons geholpen met het artikel binnenspeeltuinen in Zuid-Holland en nu ook weer met dit artikel: 4 leuke buitenspeeltuinen in Zuid-Holland.

Inhoudsopgave

Plaswijck park – Rotterdam

Het Plaswijckpark in Rotterdam is een uitgebreid speeltuin, maar tegelijk ook dierentuin en natuurgebied. in de Speelwijck zijn er meerdere speeltuinen, je raakt hier dan ook nooit uitgespeeld. Je kan terecht op het water in de Havenspeeltuin, aan de touwen slingeren in de Apenspeeltuin of automobilist spelen in de Verkeerstuin. Regent het, geen probleem dan kan je terecht in het huis in de heuvel en is wel 1.600 m² groot.

Het binnenspeelhuis is het huis van opa & oma van der Plas. Bij hen in huis mag alles wat thuis niet mag. Trampoline springen op de bedden, badschuim spuiten in de badkamer en klauteren en kruipen door geheime tunnels en gangen. Oftewel, binnen lekker de beest uithangen! Naast Het Huis in de Heuvel staat het restaurant van Plaswijckpark, waar je tussen het spelen door een lekker hapje kunt eten. Meer informatie over Plaswijckpark vind je hier.

Buitenspeeltuinen in Zuid-Holland: Kralingse Bos – Rotterdam

In het enorme natuurgebied het Kralingse Bos (klik) aan de rand van Rotterdam vind je rondom de grote plas twee plaatsen die echt een aanrader zijn met kinderen. Aan de westkant van de Kralingse plas zijn veel voorzieningen voor kinderen zoals grasvelden en speeltuinen. Er is een kabelbaan, zandmachine en waterglijbaan, natuurlijk ontbreken de schommels niet.

Ook ligt aan de westzijde het strandje en het kinderbadje dat vooral met zomers weer druk wordt bezocht. Maar ook in de gratis toegankelijke kinderboerderij De Kraal zullen kinderen zich vermaken. Hier vind je ook nog een speeltuin en natuurtuin. Aan de noordkant van de Kralingse plas aan de rand van het Kralingse bos ligt een leuke speeltuin en grasweide. In de buurt hiervan is een klein hertenkamp.

Natuurspeeltuin Tiengemeten

Buitenspelen is heerlijk! Daarom heeft Natuurmonumenten een reusachtige natuurspeeltuin aangelegd op het eiland Tiengemeten. Deze mag absoluut niet ontbreken in ons lijstje Buitenspeeltuinen in Zuid-Holland. Kinderen spelen hier naar hartenlust in de natuur en ontdekken hoe leuk dat eigenlijk is. In de kleine waterstroompjes liggen stenen klaar om een dam te bouwen, via omgehakte boomstammen worden alle kleine zandeilandjes aan elkaar verbonden en tussen het hoge gras liggen mysterieuze tunnels verborgen. Elke leeftijdsgroep heeft zijn eigen speelgebied. Zo is de speelweide voor de allerkleinsten veel vlakker dan het speelgebied voor de oudere kinderen.

Buitenspeeltuinen in Zuid-Holland: Linneaushof

Op de grens van Noord- en Zuid-Holland vind je het Linneaushof, de grootste speeltuin van Europa. (klik) En groot genoeg voor een volledig dagje uit. Er zijn verschillende gebieden met op het waterspelen, voor kleine kinderen en oudere kinderen, een verkeerstuin en diverse zwembaden. In totaal zijn er meer dan 350 attracties te vinden. De oppervlakte is niet al te groot waardoor dit een enorm succes is onder schoolreisjes.

Lees ook onze artikelen over buitenspeeltuinen in Utrecht en buitenspeeltuinen in Brabant

Ken jij nog speeltuinen die aan dit lijstje toegevoegd kunnen worden?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *