Oud en nieuw tag

Tags zijn altijd leuk om in te vullen. Ze zorgen ervoor dat je weer iets meer te weten komt over de schrijver achter de blog. Ik werd getagd door Nicole om deze Oud en Nieuw tag ( bedacht door Merel ) in te vullen. Ik vertel je wat we doen op deze bijzondere avond.

Inhoudsopgave

Waar vieren jullie de jaarwisseling?

Sinds de kinderen geboren zijn vieren we het eigenlijk altijd thuis. Ook met de hond vinden we dat het meest prettig. Voor dieren is die hele oud en nieuw eigenlijk niet zo fijn, dus we laten haar het liefst niet alleen.

Wat eet en drink je tijdens oud en nieuw?

Ik ben wel een beetje van het gemak op deze avond. Gewoon lekkere hapjes op tafel, een leuke film op en dan later op de avond stukjes stokbrood met salade, chips of gewoon komkommer of tomaatjes. Oliebollen mogen niet ontbreken. Vorig jaar ontdekte ik het gemak van de Oviebollen dus die maken we dit jaar weer.

Steken jullie vuurwerk af?

Normaal gesproken niet maar nu de kinderen wat ouder worden vinden ze het wel leuk om ‘zelf’ af te steken. Misschien dat we dus toch wat kleine dingetjes gaan halen. Sterretjes hebben we wel altijd in huis gehad op oudjaarsavond dus die mogen dit jaar ook niet ontbreken.

Als je moest kiezen, ga je dan liever naar een feestje of kijk je de oudejaarsconference op televisie? En waarom?

Voor de kinderen er waren ging ik lekker de kroeg in met mijn vrienden. Nu vind ik het heerlijk om gewoon met ze thuis te zijn. Als er mensen willen komen dan zijn ze zeer zeker welkom, maar wij blijven dus lekker thuis voor de buis.

Doe je aan nieuwe voornemens? Zo ja, welke staan er op de planning voor 2018?

Nee. Goede voornemens sneuvelen toch altijd in de eerste weken van het jaar. Bovendien kun je net zo goed met dat goede voornemen op 24 maart of 6 juli beginnen. Elke dag is een prima dag om te beginnen met iets wat jij echt belangrijk genoeg vindt om te veranderen. Daar hoeft het geen 1 januari voor te zijn.

Wat is je leukste herinnering aan oud en nieuw zonder de kinderen? En met?

Zonder de kinderen: gezellig met vrienden in de kroeg en dan om 12 uur allemaal buiten vuurwerk kijken.

Met de kinderen: Ik vind elk jaar speciaal. Je ziet de kinderen groeien en zichzelf ontwikkelen en dat vind ik hartstikke mooi om te zien.

Hoe ga je gekleed op 31 december?

Gewoon spijkerbroek en shirtje, niet anders dan normaal. 😉

Stel dat je de jackpot van de Staatsloterij of de Postcode Kanjer wint… Wat ga je daarmee doen?

We doen er niet aan mee dus de kans dat we dus iets winnen is vrij klein. 😉 Maarrr, stel dat we meededen en dat we dan iets zouden winnen…

  • Ik zou het gemak van een poetsvrouw willen ervaren. Er gaat zoveel tijd in andere dingen zitten dat het huishouden soms een beetje achterblijft en een blok aan mijn been is.
  • Ik zou een brandweerrode volkswagen Kever kopen, mijn droomauto.
  • Ik zou op wintersport gaan. Niet om te skieën, want dat is een no-go voor onze oudste met zijn lichamelijke problemen. Maar gewoon om er rond te lopen, de geur op te snuiven en op een terrasje zitten, herinneringen op halen aan de tijd dat ik wel ging samen met mijn tante.
  • Meer gaan reizen, de kinderen de wereld laten zien in plaats van ze de bezienswaardigheden te laten zien in boekjes.
  • Ik zou wat dingen veranderen aan ons huis, onder andere een andere oprit laten leggen.
  • Ik zou geld aan de kant zetten voor de kinderen. Voor een studie, een aanbetaling op een huis of voor een wereldreis. Wat ze willen.

Wanneer bezoek je familie om ze het beste te wensen voor het nieuwe jaar?

Een beetje afhankelijk van wie het is en hoe onze zin is. We bezoeken niet iedereen, dat is ook niet te doen omdat vele familieleden een eindje uit de buurt wonen. Ik probeer wel voor 6 januari geweest te zijn of in elk geval gebeld te hebben.

Ik tag…

KimberlyVeronique en  Marieke.

Hoe breng jij oud en nieuw door?

 

 

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

2 thoughts on “Oud en nieuw tag

  1. Leuk dat je hem hebt ingevuld!
    Wat je zegt over meer reizen met de kinderen en hen de wereld laten zien in plaats van uit boekjes, vind ik eigenlijk wel heel mooi. Lijkt me ook fijn om te kunnen doen. Alvast een fijne jaarwisseling en gelukkig 2018.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *