Over vloggende kinderen en ons YouTube kanaal

YouTube is een dingetje bij de jeugd van tegenwoordig. Waar veel ouders het gevaar wel inzien, zien jongeren dit totaal niet. Iedereen wil graag vloggen en ergens begrijp ik het ook wel. Het is immers hartstikke leuk om te doen en om je filmpjes terug te zien. Het is stiekem een beetje een online dagboekje. Een jaar of 2 geleden zijn wij begonnen met YouTube video`s. Maar dat liep toch wel anders dan we gepland hadden. Vandaar dat ik het deze week even wil hebben over vloggende kinderen en ons YouTube kanaal.

Inhoudsopgave

Die vloggende kinderen

Ik heb er dus 2 die al jaren geleden besmet zijn met het YouTube virus. Toen vond ik het ook wel leuk om video`s te kijken, al waren het vooral tutorials die ik keek. Lekker handig en ik ben een beelddenker dus daar leerde ik sneller van. De kinderen daarentegen keken naar andere filmpjes: over speelgoed en naar vlogs. En dat laatste wilden ze ook wel. Vloggen. Zo gebeurde het dat ze dagelijks met een oude camera van ons door het huis liepen om te vloggen. Die filmpjes werden niet online gezet, het waren meer een soort ‘oefenvlogs’.

Na een aantal goede gesprekken met de kinderen besloten we om wel filmpjes online te gaan zetten. Op ons kanaal. Want een YouTube kanaal voor mijn kind zag ik destijds nog niet zo zitten. Inmiddels hebben ze sinds 2018 hun eigen kanalen. Dat het niet op hun eigen kanalen online kwam vonden ze niet zo erg. Hun video`s kwamen op YouTube en dat was natuurlijk hartstikke tof. Zeker om nu terug te zien. Als ik nu naar de kinderen kijk, zie ik gewoon hoe hard ze gegroeid zijn in die jaren. Na een pauze van bijna een jaar, besloten we nu om toch weer video`s te gaan opnemen. Deels omdat de kinderen er steeds om vragen. Ze missen het echt.

Ons YouTube kanaal

En waar de meeste bloggers dan druk in de weer gaan met weekvlogs, gaat dat bij ons niet gebeuren. Dat is iets wat me niet lukt. Er zit voor mij teveel druk achter om in 1 dag tijd een video in elkaar te knallen zodat hij het www op kan. Bovendien heb ik altijd een beetje het idee dat het saai is om een dag met ons mee te lopen. De kinderen zitten voornamelijk op school (als het geen vakantie is) en ik zit vrijwel de hele dag thuis met een baby. Na het zoveelste fruithapje heb je het ook wel gezien, zo`n spannend leven hebben we nou ook weer niet. 😉

Naast vloggen kunnen we dus wel online zetten wat we ook leuk vinden. Filmpjes rondom knutselen, koken, bakken, uitjes, vakanties en speelgoed. En zo nu en dan een gezellige vlog omdat het stiekem toch leuk is om te zien hoe het nu werkt in zo`n gezin van 3 kinderen.

Lees ook ons artikel over Kids-tube Een speciale website met allerlei leuke filmpjes speciaal voor kinderen van alle leeftijden.

Zelf doen!

Bij kinderen heb je eigenlijk op elke leeftijd wel een fase van ‘Zelf doen’ Zo wil onze jongste zelf proberen te eten, maar onze oudste heeft dus hartstikke veel interesse in computers en YouTube. Hij besloot dus zelf een filmpje te maken. Niet alleen filmen, maar ook compleet editten met muziekjes en dingetjes. En als ik het eindresultaat zie van een middagje hard werken ben ik stiekem wel een beetje trots. Heeft hij toch best goed gedaan, al zeg ik het zelf…

Vinden jouw kinderen YouTube ook zo interessant?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *