Peuterspeelzaal traktatie van Landon

Landon was afgelopen week jarig en dat betekende natuurlijk groot feest op de peuterspeelzaal. Meneer zag het al helemaal zitten. De week voor zijn verjaardag had de juffrouw de kroon al opgemeten. Hij was alleen nog een beetje kaal. Hij had de juf verteld dat hij auto`s mooi vond en er was dus goede hoop dat er mooie auto plaatjes op de kroon zouden komen. Natuurlijk mocht hij ook uitdelen. Ik laat je zien welke peuterspeelzaal traktatie wij gemaakt hebben.

Gezond uitdelen op school

Op onze basisschool mogen de kinderen niet uitdelen. Dat is nooit geweest, al sinds Damiën in 2010 voor het eerst naar de kleuterschool ging. Wel worden verjaardagen gevierd en daar mag je in groep 1 en 2 nog bij zijn. Op de peuterspeelzaal mag wel uitgedeeld worden, maar daar is sinds dit jaar een gezond beleid. We mogen alleen groenten en fruit uitdelen en het mag niet bewerkt zijn. Heel eenvoudig dus: een banaan, appel, mandarijn, tomaatjes, snoepkomkommers en ga zo maar door. Niet gesneden, niet geschild en niet verwerkt tot smoothie of iets dergelijks.

Saai? Hmm, tja. Ik vond het wel een beetje jammer. Ik weet nog dat ik vroeger de leukste dingen mocht uitdelen in de klas. Een stekelvarken of slang vol geprikt met stukjes worst en kaas. Of we deelden een zakje chips uit. Rozijntjes of van die gedroogde fruitsnoepjes als je op de iets gezondere toer wilde gaan. Maar dat mag dus allemaal niet meer.

Ik begrijp het wel en ik ben ook zeker voor een gezond beleid. Aan de andere kant denk ik wel eens: Hoe vaak vieren ze nou een verjaardag op de peuterspeelzaal? Er zitten 9 andere kindjes in Landon zijn klas. En dan zitten ze niet eens alle dagen bij elkaar. Volgens mij heeft Landon een keer of 3 een verjaardag gevierd sinds hij op de peuterspeelzaal zit.

Op zoek naar meer inspiratie? Linda deelt op haar website een overzicht van gezonde traktaties.

peuterspeelzaal traktatie

Wat maak je dan voor peuterspeelzaal traktatie?

Ging ik voor Damiën en Daelyn nog aan de knutsel, bij Landon hoeft dat niet meer. Ik maakte auto`s van wc-rolletjes en stopte daar een doosje rozijntjes in. Of een luchtballon van een bekertje, rietjes en een ballon met daarin een doosje fruitsnoepjes. Allemaal leuk. Nu werden het bananen.

Maar ook die kun je opleuken. En dus zat ik vroeg in de ochtend te tekenen. Kleine gezichtjes op die bananen met de tekst Landon 3 jaar! Die gezichtjes teken ik vaker, want als Damiën of Daelyn bananen meenemen naar school dan krijgen ze er ook een gezichtje op. Vinden ze humor. 😉

De kinderen op de peuterspeelzaal vonden het trouwens ook leuk om te zien. “Er staat een gezichtje op.” zei een meisje. “Ja, heb ik getekend. Vond ik leuk.” antwoordde ik. “Ik ook. Ik ga hem niet opeten. Dat is jammer.” zei ze. Ik moest een beetje lachen. Ze was blij met haar banaan en het gezichtje dat ik erop getekend had. Uiteindelijk gaat het er niet om wat je uitdeelt. Het gaat er om dat je iets mag uitdelen als Jarige Job zijnde. En de kinderen vinden het leuk om samen een feestje te vieren, muziek te maken en te zingen. Tijd met elkaar doorbrengen. Er is niks kostbaarder dan dat.

Wat deelde jouw kinderen uit als peuterspeelzaal traktatie?

Peuterspeelzaal traktatie

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *