Peuterspeelzaal

Nog een paar weekjes en dan is onze kleine dreumes jarig. Hij wordt 2 en dat betekent dat hij een peuter is. En dus naar de peuterspeelzaal mag. En gaat. Je zou denken dat ik bij de derde wel gewend ben aan dat hele loslaten maar het is net of het steeds lastiger wordt…

Inhoudsopgave

Verjaardagen

Eind oktober zijn mijn 3 hartjes allemaal jarig en is het dus een dikke week lang feest in ons huis. Hartstikke leuk en gezellig, maar dit jaar hik er wel een beetje tegenaan. Niet vanwege die verjaardagen maar gewoon vanwege het feit dat onze dreumes een paar dagen later voor het eerst naar de peuterspeelzaal gaat. Ik weet dat het goed is voor zijn ontwikkeling en dat het fijn is om met leeftijdsgenootjes te spelen, maar toch… Voor mijn gevoel laat ik hem achter bij wildvreemden en dat betekent dat ik me de meest waardeloze moeder ter wereld voel.

Spelen met leeftijdsgenootjes

Dat spelen met leeftijdsgenootjes gaat volgens mij nog wel een dingetje worden. Hij is het gewend om te spelen met papa, mama, een grote broer en zus en al hun vrienden en vriendinnetjes. Mensen die hem begrijpen, die zijn woordjes begrijpen en die hem overal mee helpen. Wil hij dit, dan pakken we dat. Wil hij dat uit de kast dan kunnen wij er bij. Hoe moet dat dan straks met leeftijdsgenootjes?

Een week of 2 geleden was ik met hem in het tuincentrum. Ik lekker ontbijten, hij lekker spelen. En er waren andere kinderen van zijn leeftijd. Hij staart ernaar alsof het rare aliens zijn. Hij loopt er achteraan, bekijkt ze als ze huilend naar hun moeder lopen omdat ze gevallen zijn en snapt ze niet als ze tegen hem praten. En ik begrijp het ook wel. Hij heeft nog amper contact gehad met deze ‘wezentjes’.

Hoe gaat het de eerste keer op de peuterspeelzaal?

Dat vraag ik me dus af. Hoe zou het gaan? Damiën bracht ik weg en hij zwaaide me lachend uit. Ook dat voelde niet helemaal lekker, trouwens. 😉 Alsof ik niet belangrijk was. Daelyn bleef weken achter elkaar huilen als ik weg ging. Ik hoorde wel dat alles prima ging zodra ik uit beeld was, maar toch.

Tegenwoordig volg ik meer mijn gevoel. Als ik destijds mijn gevoel had gevolgd was ik waarschijnlijk weer naar binnen gelopen en had ik mijn dochter mee naar huis genomen. Al weet ik dat het niet goed is. Ik ben dus heel benieuwd hoe het volgende maand gaat als Landon voor het eerst naar de peuterspeelzaal gaat.

Hoe ging het met jouw kinderen die eerste periode op de peuterspeelzaal? 

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *