Rucola recepten

Onlangs had ik 2 grote zakken rucola sla in mijn Too Good To Go pakket zitten. In totaal zat ik met 500 gram sla te kijken die vrij snel op gemaakt moest worden. Nu vond ik dat best lastig. Een beetje rucola op een sandwich ging nog wel, maar om 500 gram rucola weg te werken moet je heel wat sandwiches eten. En dus ging ik aan de slag in de keuken. In dit artikel deel ik een aantal rucola recepten.

Inhoudsopgave

Rucola pesto

Ik zocht op Pinterest naar een recept met rucola en kwam al snel uit op rucola pesto. Dit was de manier om snel die zakken leeg te krijgen. Echter had ik verschillende ingrediënten niet in huis en dus besloot ik er maar mijn eigen draai aan te geven. Dit gebruikte ik

– Citroensap van 1 citroen
– 125 gram rucola
– 50 ml olijfolie
– Een paar cashewnoten
– Parmezaanse kaas
– 2 tenen knoflook

Het was niet heel makkelijk om de rucola fijn te krijgen met mijn staafmixer. In een blender zou dit stukken beter gaan. Ik begon met 50 ml olijfolie, maar heb tussendoor nog scheutjes toegevoegd. Het moet echt een smeuïg geheel worden. Ook de Parmezaanse kaas heb ik een beetje op gevoel gedaan. Er zat niet zo heel veel meer in mijn zakje, ik denk rond de 50 gram en dat heb ik er allemaal in gedaan.

Deze pesto smaakt pittiger dan de gewone pesto die met basilicum gemaakt is. Damiën is echt verzot op pesto, deze vond hij niet vies maar hij had liever de basilicum pesto omdat deze iets milder is van smaak. Ik besloot daarom eens te kijken wat ik nog meer met deze pesto kon doen.

Rucola salade

Zo besloot ik een salade te maken. Ik had nog wat gekookte pasta in de koelkast staan. Hier deed ik wat zongedroogde tomaatjes bij en een handjevol rucola sla. Vervolgens roerde ik hier 2 eetlepels rucola pesto doorheen. Dit viel op zich wel goed in de smaak bij de kinderen.

Kruidenboter met rucola

Ik had uiteindelijk echt een behoorlijke hoeveelheid pesto nadat ik alle sla door de staafmixer had gehaald en vroeg me af wat ik er mee moest doen. Kruidenboter kun je makkelijk invriezen, dus ik besloot een klein beetje roomboter te mengen met wat zout en de rucola pesto om te kijken wat mijn gezin hier van vond. Ze lepelden nog net niet het bakje uit. Mooi!

En zo maakte ik dus een heleboel kruidenboter, in totaal gebruikte ik 500 gram roomboter met de pesto die ik had gemaakt. Dit deed ik in een siliconen mal en dit vroor ik in. Ik heb nu bevroren rucolaboter in blokjes ter grootte van een ijsklontje. Dit is makkelijk want zo kan ik uit de vriezer halen wat ik nodig heb.

Nog meer inspiratie?

Heb jij nog lekkere rucola recepten? Deel ze dan zeker even in de reacties hier beneden.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *