Stichting Icing Smiles

Stichting Icing Smiles is een bijzondere stichting die ervoor zorgt dat zieke kinderen een opkikkertje krijgen. Anderhalf jaar geleden kwamen wij in contact met deze stichting die ooit ontstaan is in Amerika maar inmiddels ook in Nederland niet meer weg te denken is. In dit artikel vertel ik je er graag meer over.

Wat doet Stichting Icing Smiles?

De stichting Icing Smiles maakt taarten. Taarten voor zieke kinderen en/of hun broertjes en zusjes. We kwamen er bij toeval bij uit en ik besloot Daelyn op te geven voor een taart. Die had ze wel verdient na de ziekenhuisopname van haar broer. Ze sliep namelijk bijna 2 weken bij oma en opa en was hartstikke lief geweest. Ook nadat haar grote broer thuis was, was ze ontzettend behulpzaam. Ze hielp met boterhammen en drinken brengen, ze hielp hem met zijn schoenen uittrekken en als hij iets nodig had dan was ze de eerste die naast hem stond. Dat verdiende een prachtige taart voor haar verjaardag.

Lees ook: Daelyn is een brusje

icing smiles

Hoe werkt het?

Via de site van Icing Smiles kon ik haar aanmelden en werd mijn aanvraag in behandeling genomen en gecheckt. Vervolgens zoekt de stichting in haar database van vrijwilligers wie er bij ons in de buurt woont en legt contact met die persoon om te vragen of ze op de desbetreffende datum een taart kan leveren. Carina kon dat en zo kwam ik in contact met haar.

Carina maakt taarten voor haar hobby en mailde me met de vraag wat ik graag voor mijn dochter zou willen. Ik vertelde haar wat ze leuk vond en waar ze gek op was. Aangezien Daelyn helemaal gek is op de film Frozen koos ik daarvoor, Daarna mocht ik beslissen welke smaak de taart zou hebben. Kersen met chocolade? Of misschien iets met aardbei? Alles was door mij te bepalen.

Op de verjaardag van mijn meisje werd de taart bezorgd en Daelyn was natuurlijk blij verrast. Ze kreeg een prachtige taart en werd ook eens in het zonnetje gezet. En dat mag ook wel eens, want het leven als ‘zusje van…’ is niet altijd gemakkelijk.

Kende jij deze stichting al?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *