Terrasoverkapping

Toen wij dit huis kochten hadden we het grote geluk dat er een enorme terrasoverkapping aan ons huis vast stond. We kochten het huis in het voorjaar en ik zag het al voor me dat de kinderen ook in de winter lekker droog buiten konden spelen. Een ritje op die driewieler kon beter buiten dan binnen. En met (vaak) regen in het najaar en de winter was die overkapping dus ideaal.

Inhoudsopgave

Veranda aan huis

Die terrasoverkapping (ook wel veranda genoemd) zit dus vast aan ons huis en beslaat de hele breedte van ons huis plus nog een stuk oprit. Hij is dus echt groot te noemen. Al snel kwamen we erachter dat het met dat buitenspelen in het najaar en de winter weinig zou worden. Als het regende stond ons hele terras blank en door de gladde tegels was het ook nog eens gevaarlijk. Zo is Daelyn al verschillende keren gevallen. Tijd om op zoek te gaan naar een oplossing!

Terrasoverkapping

Van terrasoverkapping naar tuinkamer

We wilden de overkapping dichtmaken. Bovendien leek het ons wel ideaal om een tuinkamer te hebben. Gezellig ingericht, al het speelgoed op 1 plek en gewoon heel veel meer ruimte. We hadden het er geregeld over en bespraken het ook met familieleden en vrienden. De meningen waren verdeeld. Waar de ene persoon het inderdaad ideaal vond (want meer binnen-ruimte erbij) gaf de ander aan dat het dichtmaken van die overkapping niet zo ideaal zou zijn. In zo`n tuinkamer zou het namelijk ook nog eens bloedverziekend heet kunnen worden. Plus je mist gewoon een stuk tuin. En je gaat ergens anders nog een terras bouwen omdat je buiten wil zitten.

We hebben de voors en tegens op een rijtje gezet en kwamen tot de conclusie dat het dichtmaken van die veranda een kostbaar iets was wat ons duizenden euro`s zou gaan kosten. We zouden dan inderdaad ook nog op een andere plek in de tuin een terras gaan bouwen want we wilden wel die buitenbeleving. Dus wat nu…?

Lees hier onze ervaring met spouwmuurisolatie

Verandazeilen op maat

Mijn moeder kwam met een idee. “Waarom neem je niet van die zeilen? Die kun je op maat laten maken. Je ritst ze open als je buiten wil zitten en de temperatuur goed is. Je laat ze dicht als het regent en in de koudere periodes. Op die manier heb je dubbel plezier.” Het idee klonk nog niet zo gek en ik besloot op onderzoek uit te gaan. Het was inderdaad financieel gezien stukken goedkoper. Zo zouden we voor onze gigantische terrasoverkapping op zo`n €1500 uit gaan komen.

Ik kon inderdaad die zeilen openen en dicht maken wanneer ik dat zou willen. De kinderen zouden buiten kunnen spelen wanneer het kouder was en regende. Plus het zou tijdens een regenbui niet meer vol water liggen onder onze overkapping. Allemaal plusjes.

Zeilmakerij Weijzen

We kwamen uit bij zeilmakerij Weijzen. Via via, zoals dat dan gaat. Op facebook vonden we foto`s van eerdere werken die hij uitgevoerd had en dat zag er allemaal mooi uit. Ook de reacties van klanten waren goed te noemen. We besloten dus te bellen om een prijsopgave te laten maken.

Natuurlijk heb je, als klant zijnde, tientallen ideeën. Ik ben een beetje van het type: “Laat hem maar vertellen wat hij zou doen.” Ik heb geen ervaring met dit soort dingen, hij heeft jarenlange ervaring met verandazeilen. Onze ‘eisen’ waren duidelijk. We wilden de regen en de wind buiten onze terrasoverkapping houden, maar we wilden geen ‘donker hol’ creëren. Een soort deuropening was eigenlijk ook wel ideaal.

En zo kwamen we dus uit op deze constructie. Iets wat past bij onze gezinssituatie en ons huis. Met ontzettend veel licht waardoor we er echt een ruimte bij hebben gekregen. De kinderen hebben de automat met auto`s en hun tent al neergezet en spelen volop in hun nieuwe tuinkamer. En als Damiën en Daelyn op school zitten en Landon zijn middagdutje doet, hebben de honden ook tijd om lekker te genieten. Weer iets wat we van ons to-do lijstje kunnen afstrepen. 🙂

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

2 thoughts on “Terrasoverkapping

    1. Hoi Madelon,

      Het is natuurlijk niet te vergelijken met een glazen schuifpui. We hebben in de winter eigenlijk alle zeilen dicht en het is wel iets warmer dan ‘echt’ buiten. Het houdt de wind buiten.

      Groetjes, Laura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *