Wat gaven we uit in de tweede week van onze challenge?

Week 2 lijkt iets lastiger te zijn dan de eerste week. In de eerste week ben je nog best enthousiast, in de tweede week merk je dat je soms ook best creatief moet zijn met producten die je in de Too Good To Go pakketten tegenkomt. Gelukkig is er Google en Pinterest. Daar kun je veel inspiratie opdoen. In dit artikel vertel ik je wat we uitgaven aan boodschappen in de tweede week van onze challenge.

Inhoudsopgave

Tegenvallende Too Good To Go pakketten

Hmm, het is misschien niet direct goed omschreven, die ’tegenvallende’ Too Good To Go pakketten. Ik bedoel: de pakketten hadden een mooie waarde die absoluut de beloofde waarde van €15 per pakket haalde. In die zin viel het dus absoluut niet tegen. Maar ik haalde dus 3 pakketten op waar ik dus 3 keer Limburgse vlaai in vond. En vlaai is op zich best prijzig dus in dat opzicht was er niet heel veel financiële ruimte voor de supermarkt om het pakket op te vullen met ander voedsel.

Waar het dan wel in tegenviel? Nou, ik heb graag een stukje vlaai maar als avondmaaltijd is het iets minder geschikt. 😉 In die zin viel het dus een beetje tegen en dat laat ik je ook zien in de tweede helft van de video hier beneden. Ik haalde daarom ook een extra pakket op deze week in de hoop dat daar wel eten in zat voor de avondmaaltijd.

Creatief koken

Ik ben nogal chaotisch, ook met koken. Verpakkingen lezen is een kunst. 😉 Dat doe ik niet altijd en daarom liep het bijna de mist in met de satésaus. (video hierboven.) Maar we hadden dus ook veel kwark en daar moest ik iets mee verzinnen. Omdat de kwarkbollen van vorige week goed in de smaak waren gevallen, besloot ik van de citroenkwark ook een pizzabodem te maken. Deze heb ik belegd en dat viel goed in de smaak dus dat is iets dat ik vaker ga maken. Hoe ik deze pizza maakte, samen met mijn keukenhulpje Landon, zie je in de video hier beneden.

Wat gaven we uit in de tweede week?

Ai, tja, onze uitgaven voor de boodschappen waren deze week iets hoger dan ik gepland had. Het is goed om na te gaan waarom je meer hebt uitgegeven en of je dat had kunnen voorkomen. Ik had natuurlijk de tegenvallende Too Good To Go pakketten en dat kan altijd een keer gebeuren. Daarnaast heb ik iets meer boodschappen bij de supermarkt gedaan omdat veel van onze voorraad aan het opraken was. In totaal gaven we in de tweede week €78,92 uit en met het bedrag van de eerste week (€59,90 ) brengt ons dat op een totaalbedrag van €138,82. Dat is natuurlijk nog steeds niet veel voor een gezin van 5 maar het is dus wel opletten geblazen voor de rest van de maand. Ik hou je op de hoogte!

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *