Van dit huis een thuis maken

Voor de zomervakantie zijn wij verhuisd naar een andere woning. Ik vind het lastig om van dit huis een thuis te maken. Een huis is een bak met stenen, een thuis is een plek waar je graag komt, waar jij je prettig voelt en waar je een goed gevoel bij hebt. En dat heb ik nu eigenlijk nog niet.

Inhoudsopgave

De woonkamer

Je hebt al kunnen zien dat ik me nu bezig houd met mijn woonkamer. Zo ben ik druk bezig met het creëren van een leuke speelhoek voor de kinderen. De tipitent is in elk geval al een groot succes. Onze jongste vond het in eerste instantie een beetje eng en ging er niet in, maar nu zit hij geregeld met zijn grote broer en zus in de tent en hebben ze de grootste lol.

De oprit

Als je de oprit vrijwel niet gebruikt en je woont in je uppie in deze woning dan is er niks aan de hand. Met 2 auto`s die dagelijks verschillende keren van hun plek komen en kinderen die af en aan fietsen over dat gras houden we eigenlijk niks anders over dan een grote modderpoel. De oprit zouden we dus graag bestraten. Nu bezorgt hij ons eigenlijk alleen maar een hoop ergernis.

De tuin

Ik vind dat we een prachtige, ruime tuin hebben. Zeker in de lente en zomer als alles in bloei staat. De ene week staat links iets in bloei, een week later zie je rechts iets bloeien. Ik vind het fantastisch om te zien. Om te onderhouden is het drie keer niks. We hebben er een behoorlijke dagtaak aan en we hebben allebei een hekel aan tuinieren. Onderhoudsvriendelijk zou een betere optie zijn. Verder zou ik het leuk vinden om echt een plekje te creëren voor de kinderen waar het zwembad kan staan en wil ik graag een moestuintje. Dat had ik in de vorige woning ook en daar beleefden we allemaal veel plezier aan.

De overkapping

We hebben een ruime overkapping en dat is echt heerlijk. Nadeel is dat de regen onder de overkapping komt, met als gevolg dat alles onder de overkapping drijfnat en behoorlijk glad is. Geen buitenspelen voor dreumes dus als het regent. Bovendien zorgt de modderige oprit voor een hoop zooi onder de overkapping en is dochterlief al 2 keer gevallen toen ze uit school kwam. We zouden de overkapping dus graag dichtmaken en er een soort serre of tuinkamer van maken. Op Pinterest kan ik uren zoeken naar leuke interieur pins. Zoveel moois komt er voorbij, zo weinig tijd heb ik om alles uit te voeren. 😉

Balkon

Dochterlief heeft een balkon bij haar slaapkamer. Hartstikke leuk en ze waant zich natuurlijk een beetje Rapunzel. Ze wil er graag haar plekje van maken, compleet met gezellig zitje zodat ze in de zomer met haar vriendinnen buiten kan zitten. Leuk idee natuurlijk dus ik ben aan het nadenken hoe we dit op een veilige manier zouden kunnen realiseren.

Verder

Verder zijn er natuurlijk veel dingen die van een huis een thuis kunnen maken. Bepaalde kleuren, foto`s, vloeren en ga zo maar door. Ik heb bij veel spullen ook het idee dat ze niet passen bij deze woning. Ze horen bij de oude woning, hier lijken ze totaal misplaatst. Ik hoop het komende jaar echt het gevoel te krijgen dat dit mijn huis is. Niet direct door het aanpassen van de grote dingen, maar meer door het aanpassen van de kleinere dingetjes.

Mocht je tips hebben dan lees ik dat graag in de reacties.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *