De Vegan Challenge: Deze vegan recepten maakten we in de tweede week.

Inmiddels zijn we een weekje bezig met de Vegan Challenge. Aan de ene kant zijn we erg gemotiveerd, aan de andere kant vind ik het als moeder zijnde erg lastig om vegan recepten te vinden die bij iedereen in de smaak vallen. Zeker als je dan in een groter gezin leeft, kan het lastig zijn. Bovendien ben ik niet het type moeder dat roept: “eet maar wat de pot schaft!” Nee, ik wil het gewoon iedereen zoveel mogelijk naar de zin maken. Toch kwam het in deze tweede week van de Vegan Challenge ook goed en kreeg iedereen elke avond iets te eten op zijn bordje. 😉

Inhoudsopgave

De Vegan Challenge week 2: Welke vegan recepten probeerden we uit?

In deze tweede week wilde ik eens wat verder kijken dan alleen naar vegan recepten voor het avondeten. Wellicht kon ik me bezig houden met iets voor de lunch of misschien was een middagje bakken een optie? In de eerste week van onze Vegan Challenge heb ik me eigenlijk alleen bezig gehouden met de avondmaaltijden en waren de ontbijtjes en lunches simpel: boterhammen met hagelslag of een groentesoepje. Helaas kwam er weinig terecht van mijn voornemen om iets te gaan veranderen aan de lunches. Ik was veel tijd kwijt in de supermarkt met het zoeken naar plantaardige producten en ik kwam erachter dat ik in feite 90% van de supermarkt kon overslaan.

Dag 8

Omdat ik dus behoorlijk vast liep qua inspiratie besloot ik voor gemak te kiezen, voor de dingen die we wel kenden. Zo aten we op deze dag frietjes met een pitabroodje vegan shoarma. Dit eten we vaker hier in huis dus de kinderen kennen de smaak van de vegan shoarma al. Bovendien weet ik dat ze het lekker vinden en na een week van allemaal nieuwe dingen introduceren leek het me wel prettig om met bekend spul aan te komen.

Dag 9

Ik had heel veel bananen gekregen en moest er iets mee gaan doen aangezien ze al behoorlijk rijp waren. Ik kwam uit bij een vegan bananenbrood. Een gerecht dat ik normaal gesproken niet geprobeerd zou hebben omdat bananenbrood me gewoon smerig leek. Aangezien we nu met deze vegan challenge bezig waren, leek het me een van de weinig opties die ik kon maken.

En hij bleek echt enorm lekker te zijn. Buiten dat was hij ook vrij eenvoudig te maken en de kinderen konden dit bananenbrood ook tijdens het ontbijt en de lunch eten. Wil je zelf ook aan de slag met het vegan bananenbrood? Het recept vind je hier.

Dag 10

Ik dook pinterest weer in voor wat vegan recepten inspiratie en kwam een recept tegen van een witlofschotel. Ik had nog vegan mozzarella in de koelkast liggen dus dat kwam prima uit. Het gerecht was zo klaar en terwijl de witlofschotel in de oven stond, kon ik al met de afwas beginnen.

Wat me wel opviel was dat geen enkele vegan kaas goed smelt. Dat mis ik toch echt wel. Deze vegan mozzarella haalde ik bij de Lidl en hij smaakte een beetje naar plastic. In combinatie met de rest van de schotel viel het minder op, maar ik mistte echt wel de kaas-smaak. De schotel viel verder goed in de smaak bij Damiën en Dave. Daelyn en Landon zijn wat minder van de vegan gerechten en vinden weinig echt lekker van de nieuwe gerechten. Wil je zelf de witlofschotel maken? Het recept vind je hier. Het is voldoende voor ongeveer 3 personen.

Dag 11

Ik heb chili con carne altijd erg lekker gevonden dus ik wilde de plantaardige variant dan ook zeker eens proberen te maken. Op dag 11 heb ik me eraan gezet en het is een vrij makkelijk gerecht dat snel klaar is. Wonder boven wonder viel dit erg goed in de smaak bij Daelyn en ze schepte dan ook 2 keer op. Dave vond het iets minder, maar Damiën en ik vonden het ook erg lekker. We hadden een kleine portie over en die heeft Daelyn de volgende dag opgegeten. Zeker voor herhaling vatbaar dus! Ik maakte het gerecht met een zakje kruidenmix van de Knorr.

Ik had het idee om met het vocht van de kikkererwten nog iets zoets te gaan maken, maar helaas zat er in mijn blikje kikkererwten geen vocht. Tot zover dus mijn plan om daar iets mee te gaan maken. 😉

Vegan recepten

Dag 14

Ik besloot een paar dagen over te slaan en lekker kliekjes te eten. Wat hadden nog wat dingetjes liggen in de koelkast en konden aanvullen vanuit de vriezer. Het gaf me even tijd om op adem te komen want 24/7 met eten bezig zijn is toch best pittig.

Ik zag een bloemkool gerecht voorbij komen op de Instagram pagina van een oud klasgenoot. Het zag er ontzettend lekker uit, terwijl ik dus echt niet van bloemkool hou. Ik besloot de keuken in te duiken en dit gerecht te maken als een soort side-dish bij de bami die ik maakte. Maar je zou dit dus prima bij witte rijst kunnen eten.

Het gerecht heet Kung pao cauliflower en is echt een aanrader. In feite maak je een beslag waar je de bloemkoolroosjes mee bedekt. Terwijl dit in de oven gaar staat te worden maak je een sausje voor erover. Alles bij elkaar kost het je ongeveer 45 minuten, maar dit was echt enorm lekker en ik zou je zeker aanraden dit een keertje te proberen.

Hier lees je hoe het ons de derde week verging en welke gerechten we hebben gemaakt.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *