Wanneer ga je van ledikant naar een groot bed?

Wanneer ga je van een ledikant naar een groot bed? Het is een vraag waar menig ouder zich op een bepaald ogenblik mee bezig gaat houden. Hoe lang kan een kindje in een ledikantje blijven slapen? En ga je dan voor een peuterbed of kies je direct voor een ‘grote-mensen-bed’? Ook bij ons staat nu  de vraag rondom de kinderbedden weer centraal.

Vanaf welke leeftijd gaat een kind uit het ledikantje?

In feite is er niet een echte leeftijd voor. Het is natuurlijk niet echt veilig als je een peuter hebt die probeert uit het ledikantje te klimmen. Op zo`n moment kun je beter kiezen voor een peuterbed, meegroeibed of groot bed. Op Lionshome vind je een mooi overzicht van kinderbedden verdeeld in verschillende categorieën. Zo kun je in 1 oogopslag zien in welke winkel ze jouw favoriete bed hebben en voor welke prijs.

Ik weet nog dat Damiën een ledikantje had waarvan we aan de zijkant 3 spijlen konden losmaken. Zo ontstond een opening waar hij zelf, veilig, uit kon klimmen. Eigenlijk om te oefenen dat het de bedoeling was dat hij in bed zou blijven liggen en niet zou gaan rondlopen op de slaapkamer. Werkte perfect!

Omdat we destijds graag zwanger wilden worden van een tweede kindje lag Damiën al vrij vroeg in een peuterbed. Met anderhalf jaar had hij een stoer autobed op zijn kamer staan. Daelyn was iets later. Ze was al twee toen we voor haar een peuterbed kochten.

Lees ook: Als een ware Houdini ontsnappen uit de trappelzak

Peuterbed of een groot bed?

Persoonlijk vond ik een peuterbed veel fijner. De overgang is iets minder groot van ledikant naar peuterbed dan van ledikant naar een groot bed. Een peuterbed is natuurlijk niet voor hele lange tijd. Rond de leeftijd van 5 a 6 jaar worden ze te groot en stap je over naar een groot bed.

En nu staan we dus weer voor de vraag: Wanneer is het tijd om het ledikantje op te bergen en te gaan voor een ander bed? Landon is bijna 2 jaar oud en dan zou je dus zeggen dat het langzaam maar zeker tijd is om over te stappen op een ander bed. Het probleem is echter dat hij nog steeds bij ons op de kamer slaapt en daar is niet zo heel veel ruimte om een groot bed neer te zetten. De komende periode moeten we ons dus echt bezig gaan houden met de vraag welk bed we gaan uitzoeken maar ook hoe we de kamers gaan indelen.

Op welke leeftijd heeft jouw kindje het ledikantje verruild voor een ander bed? 

Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *