Wat doet een thuisblijfmoeder de hele dag?

Er zijn zo ontzettend veel vooroordelen in de wereld, en zeker onder moeders. Thuisblijfmoeders kijken de hele dag tv, werkende moeders kijken niet naar hun kinderen om. Het leek me leuk om je eens een kijkje te geven in mijn leven. Wat doet een thuisblijfmoeder de hele dag? En wil je weten hoe een dagje uit het leven van een werkende moeder eruit ziet? Kijk dan eens op de blog van Mirjam die schrijft over haar glutenvrije leven.

Inhoudsopgave

Gebroken nachten

Onze dreumes heeft er een handje van om in de nachten wakker te worden. Ik denk niet dat hij echt honger heeft, hij drinkt wat aan mijn borst en dommelt ook vrij snel weer in. Nadeel is dat je dan evengoed wakker bent. Je zit dus met gebroken nachten en dat kan behoorlijk vermoeiend zijn.

Lees ook: de voordelen van thuisblijfmoeders

Vroeg uit de veren

De andere twee kinderen moeten evengoed naar school. Om 7 uur gaat dus de wekker en maak ik de kinderen wakker. Ik ben geen ochtendmens, dus ik stommel naar beneden waar Max me al staat op te wachten. Als je dat snoetje ziet dan smelt je toch helemaal?

Allerlei kleine klusjes

Ik ontbijt samen met de kinderen en spoor ze ( voor mijn gevoel ) wel 100.000 keer aan om eens een beetje vaart te maken omdat ze anders te laat gaan komen. Broodtrommeltjes worden in orde gemaakt, fietsen worden klaargezet, ik check nog eens extra of ze al hun spulletjes wel bij zich hebben en dan kunnen ze gaan. Vervolgens ruim ik de keuken op en de vaatwasser in. Eenmaal boven maak ik de bedden op of verschoon ik ze.

Wat trekken we aan?

Ik voed de dreumes, verschoon hem en kleed hem aan. Daarna ben ik aan de beurt. Wat trekken we vandaag weer aan? Samen met dreumes poets ik mijn tanden en was mijn gezicht waarna we naar beneden gaan. Ik zet de wasmachine aan en maak een boterham voor de jongeman. We gaan lekker buiten zitten in de schommelstoel en genieten van onze tuin.

Wandelingetje

We wonen vlakbij prachtige wandel- en fietsroutes. Geregeld trekken we er dus ook op uit. In de ochtend is het nog niet heel erg warm en dus gaan we een half uurtje met de honden wandelen.

Verjaardagscadeautjes regelen

Binnenkort hebben we een verjaardag dus ik rij even naar de Action voor een cadeautje. Eenmaal daar zie ik natuurlijk weer veel te veel leuke spullen voor de kinderen. Oeps…!

Tuin onderhouden

Een grote, volle tuin is hartstikke mooi natuurlijk, maar vergt stiekem ook wat onderhoud. Samen met Dave pak ik onze jungle eventjes aan.

Uitgebreide lunch

Eenmaal thuis hang ik de was op en ruim de spulletjes op die ik bij Action haalde. Ik vind het leuk om tijdens de lunch iets uitgebreider aan de slag te gaan. Veel gezelliger ook dan een eenvoudige boterham met kaas.

Ondertussen entertainen we Landon met een ballon.

Opruimen en poetsen

De kinderen komen thuis van school en samen eten we. Rond half 1 leg ik Landon in bed voor zijn middagdutje. Met de andere kids drink ik nog wat en dan gaan ze weer naar school. Ik ruim mijn keuken ( argh! Puinhoop! ) op en stofzuig de benedenverdieping.

Fotograferen voor de blog

Nu heb ik ongeveer 2 uurtjes de tijd voor mijn blog. Ik wil een aantal foto`s maken. Dat gaat niet altijd goed, zoals je ziet. 😉

Onderhouden van een blog

Het onderhouden van een blog kost stiekem best wat tijd en moeite. Ik beantwoord mailtjes, schrijf een artikel en bewerk foto`s. Verder wil ik graag wat dingen aanpassen n.a.v. de dingen die ik geleerd heb tijdens de workshops bij Blogger by Nature. De tijd vliegt voorbij en voordat ik het in de gaten heb staat Damiën alweer naast me.

Therapie

Meneer heeft namelijk fysiotherapie, al bijna 8 jaar lang elke week. Tegenwoordig neem ik mijn laptop mee als 1 van de kinderen een afspraak heeft. Als ik niet bij het gesprek of de therapeut hoef te zijn, blijf ik in de wachtkamer zitten waar ik op mijn gemak een artikel kan schrijven. Doe ik tenminste nog iets nuttigs met mijn tijd. 😉

Boodschappen doen

Ja, ook dat moet gebeuren. Ik loop met de uk eventjes naar de buurtsuper omdat ik geen idee heb wat we moeten eten met het warme weer. Ik besluit het ter plekke te verzinnen.

En dit is het geworden. Brood met balkenbrij voor Dave en mij en poffertjes voor de kinderen. Niet elke dag hoeft er gezonde kost op tafel te staan…

Beetje buiten spelen nog…

Avondwandelingetje

Avondritueel

Tussen half 8 en 9 uur ben ik bezig met de kinderen. Dave werkt de avonden dus ik doe dit avondritueel in mijn uppie. Als hij thuis is, helpt hij mee en dat geeft me gewoon de ruimte om meer met 1 kind alleen bezig te zijn. Douchen/in de douche zetten/opdracht geven om te douchen, pyjama`s aan, huiswerk maken, tassen inpakken, boekjes lezen, Landon voeden en in bed leggen. Vervolgens spring ik zelf in de douche en normaal gesproken werk ik dan nog eventjes aan mijn blog.

Dreumes slaapt niet

Behalve dus deze avond. Landon kan niet slapen, dus ik haal hem weer naar beneden voor een late night snack en iets te drinken.

Uiteindelijk is het kwart voor 11 als hij in bed ligt. Ik ben geen vroege slaper dus ik zet nog een filmpje op. Ik kijk hem niet af en ga rond 12 uur naar mijn bedje.

Tot zover het ‘luie leventje’ van een thuisblijfmoeder. 😉 Hoe ziet jouw dag er een beetje uit?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

One thought on “Wat doet een thuisblijfmoeder de hele dag?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *