5 voordelen van thuisblijfmoeder zijn

Als je vroeger aan mij vroeg wat ik wilde worden dan was het antwoord: “Mama” gevolgd door enkele andere beroepen die met de jaren veranderden. Juf van groep 4 (want dan kon je bij de communie aanwezig zijn) juf van groep 8 ( kamp en musical ) juf van de middelbare ( hele toffe schoolreisjes ) stewardess en zelfs eigenaresse van een restaurant. Heel wat beroepen zijn de revue gepasseerd maar “mama” is altijd op nummer 1 blijven staan. Inmiddels ben ik thuisblijfmoeder en ik besef me dat we daardoor echt in een luxepositie verkeren dat dit überhaupt kan. Hoewel er velen zijn die thuisblijfmoeders weinig waard vinden, zien wij eigenlijk alleen maar voordelen. Ik geef je 5 voordelen van thuisblijfmoeder zijn. (Een kleine kanttekening: Hiermee zeg ik niet dat werkende moeders geen voordelen hebben. Ik heb buiten de deur gewerkt terwijl ik kinderen had en dat zorgde voor ontzettend veel stress bij mij. Mede daardoor is thuisblijfmoeder zijn voor mij een bewuste keuze)

Inhoudsopgave

Als thuisblijfmoeder kan ik mijn eigen tijd indelen

Als thuisblijfmoeder kan ik mijn eigen tijd indelen. Ja, ik heb rekening te houden met schooltijden en clubjes, maar ik hoef dus niet elke maandag te poetsen of elke zaterdag de boodschappen te doen. Als ik op een doordeweekse dag eventjes geen zin heb om iets te doen, dan doe ik het lekker niet. Een dag later kan het ook nog wel.

Geen vrij vragen bij een werkgever

Ik heb het gedaan, werken voor een werkgever terwijl ik kinderen had. Dat is inmiddels al wat jaren geleden maar goed. Als Damiën naar het ziekenhuis moest voor een onderzoek moest ik daarvoor vrij vragen. En vaak zelf een collega regelen die voor mij kwam werken. Niet ideaal en het bezorgde me ontzettend veel stress. Als mijn kind ziek is en een oproep krijgt voor een onderzoek wil ik gewoon graag gaan. Nu ik gewoon thuis ben kan ik in feite gewoon de kinderen in de auto zetten en gaan zonder iets te regelen. En dat zorgt voor heel veel rust.

Taken verdeeld

Eerlijk is eerlijk. We zijn door deze rolverdeling ook behoorlijk ouderwets geworden. Manlief verdient het geld en ik regel het huishouden. Dat betekent niet dat hij niks doet ( of wil doen ) in huis. Ook hij heeft er geen problemen mee om te poetsen in huis of om de boodschappen te doen. Maar ik ben dus degene die voornamelijk alles in het huishouden doet. Poetsen, opruimen, afspraken regelen rondom de kinderen, helpen met huiswerk maken en ga zo maar door. Dankzij mijn prachtige organisatie-skills ( maar niet heus ) kan het huis soms een waar slagveld zijn. En Dave is dan de perfecte echtgenoot door daar niks van te zeggen…

Veel tijd met de kinderen doorbrengen

Ik vind het heerlijk om thuis te zijn en veel tijd met de kinderen door te brengen. Ik ben graag met ze bezig en vind vakanties juist fantastisch. Een groot voordeel van thuisblijfmoeder zijn is dat ik me om weinig dingen druk hoef te maken. Alles komt wel goed, soms moeten we even een stapje terug doen en er onze tijd voor nemen. Toen ik begon met borstvoeding geven, twee jaar geleden had ik veel problemen. Kloven, een beginnende ontsteking en meneer was een flesweigeraar. Maar bij alles kon ik me rustig neerleggen. Ik weet zeker dat ik veel meer stress had gehad als ik wist dat ik over een paar weekjes weer moest gaan werken.

Als thuisblijfmoeder groei ik

En hoewel veel mensen het huisvrouwenbestaan nutteloos vinden, aangeven dat je er niks van leert en verpieterd achter de geraniums vind ik juist dat ik groei op vele gebieden. Ik weet veel meer over ziekenhuizen dan ik ooit had durven dromen. Op het gebied van schrijven ben ik erg gegroeid. En dankzij mijn blog leer ik veel op het gebied van SEO en social media. Allemaal misschien in een iets lager tempo, maar ook dan kom ik er wel. 😉

Wat is voor jou een voordeel van thuisblijfmoeder zijn?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

2 thoughts on “5 voordelen van thuisblijfmoeder zijn

  1. Alles wat jij beschrijft! Erg fijn ook dat je niet in de stress hoeft te schieten van een studiedag of een ziek kind.
    Het geeft zoveel rust voor de kids. Ik vind het een heerlijke luxe om thuis te zijn en geniet er elke dag van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *