Herfstrecepten

Ik hou ervan om met de seizoenen mee te koken. Wat dat betreft zijn de supermarktboekjes, zoals de Allerhande, ideaal. Je krijgt er enorm veel inspiratie door. Behalve dat de ingrediënten in het seizoen een stuk goedkoper zijn, zijn ze ook hartstikke vers en in de omgeving verkrijgbaar. Vandaag deel ik dus een aantal lekkere herfstrecepten met jullie.

Inhoudsopgave

Soep

Soep hoort voor mij onlosmakelijk bij de herfst. Van erwtensoep tot pompoensoep en van champignonsoep tot een eenvoudige groentesoep. Ik denk dat ik inmiddels 1 keer per week een grote ketel soep op het vuur heb staan. Hier vind je een overzicht van soep recepten.

Rode kool schotel met hachee gehakt

Knutselen in de keuken is een leuke site met allerlei lekkere recepten. Zo ook deze rode kool schotel met hachee gehakt, iets wat perfect is na een heerlijke herfstwandeling in het bos.

Suikervrije stoofpeertjes

Stoofpeertjes kunnen natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Deze suikervrije stoofpeertjes van Mama Scrapelle zijn iets verantwoorder dan de normale versie en kun je in grote hoeveelheden klaarmaken en invriezen. Altijd makkelijk om bij de hand te hebben.

pumpkin-spice-latte

Pumpkin Spice Latte

Nicole ging aan de slag met pompoen. Ze is gek op de Pumpkin Spice Latte van Starbucks en heeft haar eigen versie gemaakt. Ik vind het een plaatje zoals het eruit ziet. Ik heb hem zelf nog niet geproefd, maar ben dit wel van plan in de toekomst.

Tarte tatin met abrikoos en sjalot

Ik ben stiekem jaloers op mensen die prachtige foto`s kunnen maken van hun gerechten. Ook Deborah maakt op haar site Samen Bourgondisch de mooiste kiekjes van de meest uiteenlopende gerechten. De Tarte Tatin met abrikoos en sjalot lijkt me een heerlijk gerecht.

Warme pompoensalade met rode ui en granaatappelpitjes

Wie zegt dat salades niet kunnen na de zomer? Deze warme pompoensalade lijkt me heerlijk om te eten. De site van Hanneke is overigens zeer duidelijk opgezet en je kunt er veel inspiratie opdoen voor heerlijke en gezellige avondjes met de lekkerste gerechten.

Vogelvoedertaart

Vogelvoedertaart

Naast deze heerlijke herfstrecepten hebben ook de vogeltjes wat extra aandacht nodig. Indien de temperaturen onder de 15 graden gezakt zijn kun je prima een vogeltaart maken. Het ziet er decoratief uit en het is nog lekker voor de vogeltjes ook. ( Let op: mensen kunnen deze taart niet eten! )

Wat is volgens jou het ultieme herfstrecept?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

6 thoughts on “Herfstrecepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *