5 ideeën voor een fantastisch low budget kinderfeestje

kinderfeestje

Met drie kinderen in huis zijn er al heel wat kinderfeestjes gevierd en bezocht. De kinderen kwamen op de meest uiteenlopende feestjes: van karten tot lasergamen en van een indoor speelparadijs tot een trampolinepark. Maar ook thuis werden feestjes gevierd. Buiten de deur een feestje vieren kan toch best hoog in de kosten gaan lopen en niet iedereen heeft de mogelijkheid om het geld eraan uit te geven. Of mensen willen gewoon lekker thuis een feestje houden met de kinderen omdat ze het leuker vinden. In dit artikel deel ik 5 ideeën met je voor een fantastisch low budget kinderfeestje thuis.

Inhoudsopgave

Low budget kinderfeestje bij je thuis

Een low budget kinderfeestje wordt meestal thuis gevierd. Je organiseert zelf een aantal leuke dingen, regelt zelf het eten en drinken en koopt zelf de benodigde spullen in. Het kost je natuurlijk veel meer tijd dan dat je de kinderen in de auto zet en gaat lasergamen, maar je kunt wel voor minder dan €50 zo`n 10 kinderen vermaken. Geen idee hoe je moet beginnen? Check dan even deze tips voor het organiseren van een kinderfeestje thuis.

Ga voor een thema

Ongeacht de leeftijd: een thema is altijd leuk om te kiezen. Met kleine kinderen kun je kiezen voor een politiefeestje, een unicorn feestje of een dino feestje. Met oudere kinderen kun je kiezen voor een escape room feestje. Vind je het erg lastig om ideeën in een bepaald thema te verzinnen? Hier kun je verschillende e-books voor kinderfeestjes downloaden in bepaalde thema`s. Je vindt er inspiratie voor activiteiten, versiering en eten en drinken.

Ga op speurtocht door je eigen dorp of wijk

Een speurtocht doet het altijd goed bij kinderen. Ik heb geregeld speurtochten georganiseerd voor de kinderen door mijn eigen dorp. Ik vroeg daarbij hulp van buren, familie, vrienden en winkeliers. Zoals bij dit Minion Madness kinderfeestje. Het heeft me heel wat uren gekost om alles te verzinnen, uit te werken en te organiseren maar de kinderen vonden het fantastisch. Ze hadden de grootste lol met de opdrachten en waren flink moe van het geren door het dorp. 😉

Tof low budget kinderfeestje: een slaapfeest

Ook al geregeld gebeurd bij ons thuis: een slaapfeest! Afspraak is wel dat er maximaal 3 kinderen uitgenodigd worden, zo zijn ze uiteindelijk met 4 personen bij ons thuis. Past precies met deze luchtbedden in de woonkamer. 😉 Een slaapfeestje laat ik starten rond 16 uur in de middag. We beginnen dan met het uitpakken van de cadeautjes om vervolgens te gaan eten. Daarna kunnen we verschillende dingen doen. De kinderen mogen gewoon meebeslissen wat ze op hun feestje willen doen en zo kwam het dat Damiën een escape room kinderfeestje wilde houden. Deze escape room duurde ongeveer een uurtje om op te lossen. Daelyn koos voor een spa kinderfeestje. Ze ging samen met haar vriendinnen aan de slag om nagels te lakken, elkaars haar te doen en maskertjes te gebruiken.

Nadat de activiteiten voorbij waren, gingen de kinderen lekker onderuitgezakt voor de tv hangen voor een leuke film. Uiteindelijk gaan wij rond 12 uur naar bed, de kinderen liggen beneden in de woonkamer en giebelen en stoeien natuurlijk nog even door. De volgende ochtend maak ik ze rond 10 uur wakker voor het ontbijt (mochten ze nog liggen te slapen) en rond 12 uur worden ze door hun ouders weer opgehaald.

Gezellig knutselen

Een leuke activiteit met kinderen tijdens een kinderfeestje is om samen iets te knutselen. Je kunt ervoor kiezen om een knutselwerkje te maken wat te maken heeft met de tijd van het jaar. Zo hebben we hier thuis eens pompoenen uit zitten hollen voor Halloween. Raad ik je niet direct aan, trouwens. Ik had een aantal hele enthousiaste kinderen hier zitten die flink te keer gingen met het uithollen waardoor de pompoenprut tegen de muren en het plafond zat. Maar rond kerst kun je dus iets leuks voor kerst maken, rond sinterklaas iets leuks voor sinterklaas. En rond Halloween iets leuks voor Halloween. Maak een donut oogbal bijvoorbeeld, maar laat die pompoen links liggen. 😉

Samen koken/bakken

Die donut oogbal dus voor Halloween, kan prima. Maar ook cupcakes versieren is een leuke bezigheid. Met meiden is het dan weer leuk om een high tea kinderfeestje te organiseren. Je kunt dan eerst samen allerlei lekkers maken om vervolgens samen alles op te eten.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *