5 jaar als blogger

Hieperdepiep hoera, ik vier een klein feestje vandaag! Precies 5 jaar geleden ben ik gestart met mijn eigen persoonlijke blog en heb ik mijn eerste artikel online gezet. In die 5 jaar is er heel veel veranderd, heb ik lieve mensen mogen leren kennen, heb ik veel mooie dingen mogen doen en beleven en heb ik mooie artikelen mogen reviewen. Ik vertel je vandaag meer over de afgelopen 5 jaar.

Inhoudsopgave

Blogger worden

Ik had geen idee dat het een beroep was, blogger. Ik heb in 2012/2013 een tijdje voor een webhoster gewerkt en kwam zo in aanraking met websites en internet. Voor die tijd was internet een ver van mijn bed ding. Af en toe zocht ik iets op, maar dat was het ook. Mijn werkgever vertelde me dat ik een URL mocht aanvragen en dat ik op die URL maar een beetje moest oefenen met het maken van een website in hun systeem. Ik vroeg me serieus af wat ik dan online moest zetten. Waarom zouden mensen naar de website van een gewone persoon komen? Ja, als je een bedrijf was dan kwamen mensen naar je site om informatie te zoeken, maar echt naar een website komen voor niks? Omdat ik net een boekje had geschreven over DamiĆ«n besloot ik dat maar online te zetten. Werd er toch een beetje reclame gemaakt voor me. šŸ˜‰

Bloggen over ziek zijn

Damiƫn ging lichamelijk steeds verder achteruit en dat baarde me zorgen. Er kwamen onderzoeken en het was een spannende tijd voor ons. Schrijven was iets wat voor mij een tweede natuur was. Ik vond het heerlijk en kon mijn gedachten en zorgen van mij afschrijven. Familieleden en vrienden belden mij om de haverklap. Hoe was het gegaan met Damiƫn? Hoe was het met dit onderzoek gegaan? En meer van dat soort vragen kwamen voorbij. Ik vond het vermoeiend om hetzelfde verhaal steeds opnieuw te moeten vertellen. En dus schreef ik het op, op mijn website. Geen telefoontjes meer, geen vermoeiende gesprekken. Familieleden wisten waar ze de informatie konden vinden.

Omdat ik in de tussentijd van URL ben veranderd ( ik had eerst lauracollin.nl en heb nu wereldvanmama.nl ) ben ik heel wat artikelen verloren. Helaas. Het eerste artikel op deze website dateert dan ook van 9 februari 2014 en kun je hier lezen. Heel persoonlijk, over hoe het was voor mij als moeder zijnde om met een chronisch ziek kind in huis te leven.

Een andere website

Ik begon dus op lauracollin.nl met zo`n 3 artikeltjes per maand. Hele persoonlijke artikelen over de dingen die ik met Damiƫn meemaakte in het ziekenhuis. Een paar maanden later kwam ik erachter dat die persoonlijke artikelen zo`n 1500 mensen per maand naar mijn site trokken. 1500 mensen! Zet ze maar eens allemaal in een zaaltje neer als je een spreekbeurt geeft. Dat zijn er heel wat!

Ik besloot me dus meer te verdiepen in heel dat bloggersgedoe, kwam in aanraking met andere bloggers, werd lid van bloggers facebookgroepen en besloot uiteindelijk dat mijn website uitgebreid kon worden. Ik wilde niet alleen maar over DamiĆ«n schrijven en hoe het was gegaan in het ziekenhuis. Het was fijn om van me af te schrijven, maar er speelde zoveel meer in mijn leven. Ik wilde ook schrijven over dat leuke moeder-dochter uitje wat ik had met mijn meisje. Of over een film die ik gezien had. Of gewoon over dingen die ik dacht. En zo kwam het dat er dagelijks wel 1 of 2 artikelen online kwamen. Ik schreef en schreef en schreef….

Twijfel

Een jaartje later sloeg de twijfel toe. Ik besloot met WordPress te gaan werken, dus dat betekende dat ik me er echt in moest gaan verdiepen. Weer iets wat ik moest leren. Ik kreeg voor het eerst te maken met bedrijven die wilde samenwerken. Ik mocht artikelen reviewen en werd zelfs betaald voor het schrijven van een artikel. Wauw

Later kwam daar een stukje SEO bij en weer later ging ik me meer bezig houden met het maken van foto`s. Bloggen is niet alleen maar een stukje schrijven. Bloggen is zoveel meer. Ik was er steeds meer mee bezig maar wist eigenlijk niet wat nou prioriteit had. Bovendien voelde de naam lauracollin.nl niet goed meer. Ik besloot voor een andere naam te gaan en ergens in 2016 werd het wereldvanmama.nl, een website die ik al had en waar ik ook al geregeld een artikel op publiceerde.

Stoppen met bloggen

Ik heb even een moment gehad waarop ik overwoog om te stoppen met bloggen. Of in elk geval: stoppen met de persoonlijke artikelen. Op dat moment was er nogal een heisa in bloggersland: wat vertel je over je kinderen en wat laat je van ze zien? Hoe is dat later voor ze? Ik heb serieus een tijdje geprobeerd minder persoonlijk te schrijven maar het voelde niet goed. Ik ben een persoonlijke blogger, ik wil mijn mening geven over bepaalde onderwerpen en dus kwam dat persoonlijke dingetje weer terug in mijn artikelen. Wel ben ik bewuster geworden en betrek ik mijn kinderen meer bij het bloggen. Vinden ze het bijvoorbeeld goed als ik schrijf over dit of dat onderwerp?

Nadat Landon geboren was besloot ik het wel een tijdje lekker rustig aan te doen. De tijd met je kindje krijg je niet meer terug. Het bloggen kan wel wachten. Ik genoot echt met volle teugen van hem en heb een jaar lang alleen maar iets gepost op momenten dat ik het echt wilde. Sinds een jaartje heb ik het bloggen weer echt opgepakt omdat ik het ook echt gemist heb. Ik heb regelmaat, in ons gezin loopt het lekker en nu Landon naar de peuterspeelzaal gaat kan ik me op die momenten ook bezig houden met bloggen.

5 jaar als blogger

Op 1 februari 2014 heb ik mijn eerst artikel op mijn eigen website online gezet. Een goede zet want het bloggen heeft me de laatste 5 jaar veel plezier opgeleverd. Ik ben niet van plan om te stoppen want ik heb er nog steeds heel veel plezier in. Het laatste kwartaal van 2018 was een drukke periode en er kwamen heel veel artikelen online. Ik besloot 2019 iets rustiger te beginnen. Mijn voornemen was om 3 artikelen per week online zetten omdat ik me meer bezig wilde houden met YouTube, Instagram en Facebook. Het zijn kanalen die ik ook interessant vindt.

Inmiddels is januari dus voorbij en vind ik het leuk om te zien dat ik deze maand de meeste unieke bezoekers ooit naar mijn website heb mogen trekken, ik heb al een aantal hele leuke samenwerkingen mogen hebben en ik heb al leuke dingen in het vooruitzicht. Hartstikke goed begin van het jaar dus. šŸ™‚

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *