Op 14 februari is het zover. Dan is het Valentijnsdag. Vaak hoor ik om me heen dat het jammer is dat ook deze dag zo uitgemolken moet worden. Rozen zijn ineens 3 keer zo duur want jij wil toch ook je vriendinnetje of je moeder laten weten hoeveel je van haar houdt? Dat cadeau`s niet altijd ontzettend duur hoeven te zijn heb ik al vaker laten zien op mijn site. Even zoeken onder het woordje ‘lowbudget’ en je krijgt tal van artikelen te zien. Voor kinderen is het wat makkelijker natuurlijk. Die knutselen nogal graag dus met een middagje freubelen aan de tafel heb je het mooiste Valentijnscadeau ter wereld. En lowbudget natuurlijk. Vandaag deel ik 5 leuke knutsels voor Valentijn.

Een hartje van Crepepapier

We deden het vroeger al. Bolletjes maken van allerlei verschillende kleuren crêpepapier en daar een figuur of tekening mee maken. Voor Valentijnsdag kun je natuurlijk een hartvorm maken in de kleuren wit of rood. Plak je dit hart op een kaart, dan heb je een mooi cadeau.

Een schilderij

Op een canvasdoek ( lowbudget verkrijgbaar bij de Action ) kun je met schilderstape een hartje plakken. Vervolgens laat jij je kleine peuter of kleuter lekker vingervervend over het doek gaan. Is je kindje klaar, haal dan de schilderstape er voorzichtig af. Er blijft een mooi hartje over.

Een hartje van wol

Heel eenvoudig. Knip uit een stevig stuk karton een hartje. Plak vervolgens het begin van een bol wol vast op het hartje. Draai de wol er net zo lang omheen tot het hartje helemaal ingepakt is. Easy peasy!

Een roosje maken

Kinderen kunnen best hun eigen roosje maken van een eierdoos. Knip de vakjes van de eierdoos uit en zorg dat ze aan alle kanten gelijk zijn. Vervolgens kunnen ze geschilderd worden. Een gaatje in de bodem zorgt ervoor dat het rietje erdoor heen kan. Klaar is je homemade roosje.

Boetseerklei

Met boetseerklei kun je alle kanten op. Met leuke uitstekers kun je allerlei figuren maken. Voor Valentijn of Moederdag zijn de hartjes natuurlijk het leukste. Deze kun je ( voordat de klei uitgehard is ) decoreren met bijvoorbeeld strijkkralen of leuke gekleurde steentjes. Een haakje bovenin en een lintje eraan en je hebt een eigengemaakte ketting.

Wat vind jij leuk om te maken met Valentijnsdag?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.