9 maanden in de buik, 9 maanden uit de buik

Ho! Stop de tijd! Maandenlang kijk je er naar uit, de tijd lijkt tergend langzaam te gaan. Negen maanden lang wacht je op dat kleine wondertje. Om hem vast te houden, om hem bij je te hebben, om hem te mogen ontmoeten. En dan voor je het in de gaten hebt, is hij ineens 9 maanden oud. Tijd voor een blogje over hem dus. 9 maanden in de buik, 9 maanden uit de buik.

Inhoudsopgave

9 lange maanden

Nou, dat is natuurlijk niet helemaal waar. Er waren momenten bij dat ik werkelijk dacht: “Ik hoop dat hij nog een tijdje blijft zitten.” We waren nog niet klaar, het bedje stond nog niet op, de kleertjes moesten nog gewassen worden. We waren misschien een tikkeltje gemakkelijk, ergens ook omdat we wisten dat het best goed zou komen. Het belangrijkste was allemaal geregeld en dat was wat echt telde. Al moet ik eerlijk zeggen dat die laatste week voorbij kroop…

De bevalling en de kraamweek

De bevalling was er eentje uit het boekje. Lekker thuis, in mijn eigen omgeving en met de mensen die ik er graag bij wilde hebben. De kinderen kwamen direct na de geboorte en toen hebben we ook pas de naam verteld.  Die eerste weken hebben we ons thuis opgesloten, in onze cocon. Zo konden we alle 5 wennen aan de nieuwe situatie. Dat heeft ons goed gedaan en nog steeds heb ik geen spijt van de keuzes die ik toen gemaakt heb.

9 maanden bij ons

De kinderen waren zo trots en nog steeds. Het is hun kleine broertje, ze houden hem goed in de gaten, spelen met hem, verzorgen hem, geven hem eten en leren hem liedjes. Van een klein, hulpeloos hoopje mens is ons menneke uitgegroeid tot een lieve, ondernemende baby van 9 maanden oud. Tot nu toe hebben we alle 4 genoten van hem en zijn ontwikkeling. Het is zo bijzonder om dit nogmaals mee te mogen maken. Dit keer samen met de kinderen die alles zo bewust meemaken nu.

We hebben al zoveel eerste keren mogen meemaken, zoveel mijlpalen. Het eerste lachje, die herkenning in zijn ogen als hij ons zag, zijn eerste hapjes, zijn eerste schaterlach, de eerste keer omrollen, de eerste keer alleen recht zitten. En er liggen nog vele mijlpalen in het verschiet…

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *