Back to school

En dan is zomaar ineens de zomervakantie voorbij. En met het einde van die zomervakantie breekt ook weer een spannende periode aan. Back to school, een nieuw schooljaar, een start in groep 4 en groep 7. Ik herinner me nog als de dag van gisteren dat de oudste naar groep 1 ging en we voor het eerst de basisschool binnen liepen. Waar blijft de tijd…?

Inhoudsopgave

Gaat de tijd nu sneller?

Toen ik jong was ( als: in nog schoolgaand ) leken de weken tot aan een schoolvakantie eindeloos lang te duren. Nu vliegen de weken voorbij. Gaat de tijd sneller? Of beleef ik het anders? Over ongeveer 6 weken is het alweer herfstvakantie en voor die tijd zijn er nogal wat dingetjes die geregeld moeten worden.

Lees ook: 6 Back to school tips

Moeten? Of mogen?

Ik vind ‘moeten’ altijd zo negatief klinken. Ik zeg liever ‘mogen’. Want nu 2 van de 3 kinderen weer back to school zijn, kan voor mij langzaamaan wat geregel gaan beginnen. Rond die herfstvakantie zijn namelijk alle 3 de kinderen jarig en dat betekent kinderfeestjes en een grote-mensen-feest.

Dochterlief telt al een aantal weken af. Ze is nu namelijk ‘bijna 8’ en kan zich al verheugen op haar kinderfeestje. Gelukkig is in het verleden gebleken dat haar kinderfeestjes vrij rustig verlopen. Heel iets anders dan de kinderfeestjes voor jongens.

Kinderen weg, mama rust?

Mwah, rust is een groot woord. Ik zie mijn kinderen niet als een last. Ik heb het leuk en gezellig met ze als ze vakantie hebben en mis ze stiekem wel een beetje als ze weer terug naar school moeten. Het is wel makkelijker nu ze een paar uur per dag weg zijn. Makkelijker om dingetjes te regelen, makkelijker om de computer even aan te slingeren zonder schuldgevoel en makkelijker om dingetjes geheim te houden rondom hun verjaardagen. 😉

Zelf vinden ze het gelukkig prima om weer naar school te gaan. Ze houden van de regelmaat en vinden het leuk om hun klasgenoten weer te zien. Bovendien is  er toch wel een beetje gezonde spanning over het nieuwe schooljaar. Hoe zou het zijn? Wat gaan we leren? Eenmaal gestart is die spanning gelukkig ook binnen een paar dagen weg.

Hoe vinden jouw kinderen ( en jij ) het om weer terug naar school te gaan? Ik lees het graag in de reacties hier beneden.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *