De film van Dylan Haegens

Met 2 kinderen in huis die een soort van YouTube verslaving hebben kom ik natuurlijk niet onder De film van Dylan Haegens uit. Nou moet ik bekennen dat ik zelf ook wel een tikkeltje nieuwsgierig was. Ik kijk geregeld samen met de kinderen naar de video`s van Dylan en vind ze ook echt leuk. Buiten dat: (het team van ) Dylan is hartstikke creatief, weet zijn kijkers geboeid te houden en zorgt ervoor dat kijkers zich gehoord voelen. Goed bezig Dylan! Maar goed, die film…

Inhoudsopgave

Dylan Haegens

Dylan werd geboren op 23 oktober 1992 in Venray. Goede datum. 😉 Damiën is er trots op dat hij samen met Dylan jarig is. Dylan maakt verschillende video`s op verschillende YouTube kanalen, voornamelijk samen met Marit, Teun en Rick. Samen zijn ze beter bekend als Team Dylan Haegens. Vooral de Top 10-video`s worden erg goed bekeken.

Ook maakten ze de serie Cliffhanger. Ik heb echt dubbel gelegen om deze serie. De kijker bepaalt wat er gebeurt in deze YouTube soapserie. Onder de aflevering kunnen ze vermelden hoe ze willen dat het verhaal afloopt of wat een personage moet doen. In de volgende aflevering worden deze suggesties gebruikt.

Dylan Haegens film

De film kon uiteraard niet uitblijven. Als al zijn kijkers van zijn YouTube kanaal ook de bioscoop induiken, doet hij het goed.

De film gaat over Dylan en zijn team. Ze maken video`s, runnen inmiddels ook een tosti-tent, maar Dylan vindt wel dat het wat druk is. Marit maakt zijn planningen en hij komt er achter dat hij amper tijd heeft om naar de wc te gaan.

Ijsbrand is ook een YouTuber. Hij is niet Dylan`s grootste vriend, voornamelijk omdat hij de video`s van Dylan namaakt. Maar dan net iets beter, gevaarlijker en duurder. De vraag is natuurlijk hoe dit kan in zo`n korte tijd. Dylan gaat samen met Teun op onderzoek uit en komt erachter hoe Ijsbrand dit klaar speelt.

Veel vrije tijd hebben en toch veel geld verdienen is heel aantrekkelijk en daarom zwicht Dylan ook voor het aanbod wat hij krijgt. Na een tijdje komt hij er echter achter dat het helemaal mis loopt maar dan is het al te laat. Hij is Marit kwijt, zijn vrienden willen niks meer met hem te maken hebben en zijn volgers op YouTube laten het afweten. Hoe krijgt Dylan dit weer opgelost?

Lees ook: De dvd van de Film van Dylan Haegens

Wat vonden wij van de film?

Ik ben alleen met Damiën gegaan, Daelyn was helaas ziek. Ze gaat later deze week nog samen met haar vader, dus ze hoeft niks te missen. Ze was namelijk behoorlijk in tranen. Ik denk dat zij de meeste Dylan video`s heeft gezien van ons allemaal.

In het begin vond ik de film een beetje flauw. Na een minuut of 10 wordt hij echter wel echt leuk en zit er verhaal in. Vooral voor kinderen die geregeld YouTube kijken is hij aan te raden. Vele bekende gezichten komen voorbij. Denk aan StukTV, Meisje Djamila, Kalvijn en nog veel meer. Ook Rico Verhoeven heeft een hilarisch gastrolletje.

Hoeveel werk kost een YouTube Kanaal onderhouden?

Onder de streep zit er ( voor mijn gevoel ) wel een boodschap in de film. Ik ben nu geruime tijd actief als blogger, ben momenteel minder actief op YouTube maar ik weet dat er ontzettend veel tijd in gaat zitten. Geregeld krijg ik opmerkingen te horen dat ’thuis zitten en wat stukjes tikken’ leuk is om te doen om zo wat bij te verdienen. Wat mensen echter niet zien is dat het echt veel tijd kost en dat ik geregeld tot een uurtje of 1 in de nacht bezig ben om alles draaiende te houden.

Lees ook: Een YouTube Kanaal voor je kind

Dat is voor Dylan en zijn team niet anders. Ze hebben geen YouTube kanaal met bijna anderhalf miljoen abonnee`s omdat ze 1 keer per maand een middagje werken. Ze steken hier veel moeite, tijd en energie in om te zorgen dat alles er fantastisch uitziet, om hun merk neer te zetten.

In de film werkt dat dus ook zo: Dylan werkt hard, Ijsbrand doet vrij weinig. Dylan denkt dat hij met bijna niks doen ook flink wat geld binnen kan harken. En dat werkt inderdaad voor eventjes, maar dan komen familie, vrienden en volgers er achter dat hij de boel gewoon belazerd heeft en raakt hij alles kwijt. Moraal van dit verhaal: Wil je de top bereiken dan zul je er hard voor moeten werken. En dat hebben Dylan en zijn team gedaan. Leuke film, de moeite waard om met de kinderen naar toe te gaan. 🙂

Heb jij de film al gezien? En wat vond je er van? Laat het me weten in de reacties.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *