Dit gaven we uit in de derde week van onze challenge.

Inmiddels zijn we aangekomen bij de derde week van onze challenge. Als je zelf ook meedoet met de challenge (zeker doen, kan je veel geld besparen!) dan zul je merken dat je nu dus een voorraadje aan het opbouwen bent in je vriezer. Wellicht heb je zakjes groenten en pakjes vlees/vis op voorraad liggen en dat betekent dat je eigenlijk alleen nog naar de supermarkt hoeft voor de houdbare producten. In dit artikel vertel ik je wat we uitgaven in de derde week van onze challenge. Blijven we deze week wel binnen budget of gaan we er weer overheen, net als vorige week?

Inhoudsopgave

Minder Too Good To Go Pakketten kopen

Omdat we vorige week toch wel iets meer hebben uitgegeven dan de bedoeling was, besloot ik deze week wat meer op te letten. Dat betekent dat we meer uit onze voorraad gaan eten en wat beter op de uitgaven letten. Zo kochten we ‘maar’ twee Too Good To Go pakketten. Dat betekende dan wel weer dat ik meer budget had om de houdbare producten aan te vullen. Houdbare melk, kaas, chocolade pasta, hagelslag, boter, dat soort dingetjes. Die vind je vaak niet in een Too Good To Go pakket. Ook besloot ik ruimte te maken in de vriezer. Er zaten namelijk nog een aantal producten in die ik voor de challenge kocht en het is wel belangrijk dat dit geen maanden blijft liggen.

Wat nadelig is aan Too Good To Go

Ondanks de vele voordelen is het me opgevallen dat er ook een nadeel is aan Too Good To Go. Waar we aan aan de ene kant helpen om de afvalberg te verkleinen door mee te doen met Too Good To Go, zie ik aan de andere kant een andere afvalberg groeien: de plastic afvalberg. Sinds wij mee doen met Too Good To Go hebben we echt veel meer plastic dan voorheen. En het nadeel is dat het maar eens per maand opgehaald wordt in onze gemeente. Bovendien vind ik het best jammer dat plastic (nog) niet goed gerecycled kan worden. Met glas zitten we, als Nederlanders, bijvoorbeeld op een best hoog recyclingspercentage van zo`n 95% Plastic daarentegen wordt wel ingezameld maar dus amper hoogwaardig gerecycled. Die plastic berg in de wereld blijft dus groeien, helaas.

Wat dan wel weer een mooie opmerking was van 1 van mijn YouTube abonnees: “als je niet mee zou doen met Too Good To Go zou alles op 1 hoop terecht komen. Nu beperk je in elk geval de voedselverspilling.” Kijk, dat is dan weer positive thinking en daar moest ik haar nog gelijk in geven ook. 🙂

Wat gaven we uit deze week?

Wat dan wel weer mijn financiële ‘geluk’ was: ik doe natuurlijk al een tijdje mee met Too Good To Go. Eigenlijk alle producten in mijn vriezer heb ik dus voor een goedkopere prijs gekregen en die reken ik ook door tijdens mijn challenge. Ik zoek op wat de originele prijs is en trek daar 70% van af. Dat is dan de Too Good To Go prijs die ik ervoor heb betaald. Vaak nog minder want de meeste pakketten die ik haal hebben een waarde van rond de €20 terwijl ik er maar €4,99 voor betaald heb.

In totaal gaven we in de derde week €65,70 uit aan onze boodschappen. In totaal hebben we nu dus €204,52 uitgegeven. Volgende week laat ik je weten hoe we onze maand eindigen. Blijven we binnen ons budget van €250?

Hoeveel geef jij gemiddeld uit aan boodschappen per week?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *