Geld verdienen met je blog

blogtips

Geld verdienen met je blog is voor vele mensen een droom. Als ik kijk naar Amerikaanse bloggers dan brengen ze behoorlijke bedragen mee naar huis elke maand. Een droom voor velen, maar ik denk dat veel mensen het ook allemaal een beetje makkelijk voor zich zien. Een blog is stiekem best hard werken.

Inhoudsopgave

Een blog beginnen

Een blog beginnen is niet zo lastig. Tegenwoordig kun je via verschillende sites een gratis blog beginnen. Of bedrijven je serieus nemen is een tweede. Ze investeren liever in een website met een eigen domein dan in bijvoorbeeld www.jouwnaam.wordpress.nl. Wil je dus serieus geld gaan verdienen met je blog dan kun je het beste investeren in een goede hosting en je eigen domeinnaam.

Een goede hosting is voor iedereen anders. Ik weet dat vele bloggers erg tevreden zijn met Antagonist. Ik zelf zit bij Alphamega Hosting. Iets duurder, maar het bevalt me prima. Via Google en facebook kun je prima op zoek gaan naar ervaringsverhalen en vervolgens je eigen keuze maken.

Daarnaast is er nog het platform Yoors. Je kunt er met het plaatsen van berichten, reacties en het krijgen van reacties een punt verdienen. Heb je een bepaald aantal punten dan kun je dat laten uitbetalen. Voor 10.000 punten krijg je geloof ik €10. ( correct me if i`m wrong )

Waar schrijf je over op een blog?

Tja, dat is aan jou. Je kunt ervoor kiezen om heel persoonlijk te gaan bloggen, over je leven bijvoorbeeld. Maar je kunt ook je knutselwerkjes showen, je recepten delen of schrijven over mooie plekjes op de wereld. Het is helemaal aan jou. Zorg er wel voor dat je zoveel mogelijk foutloos schrijft. Niks zo storend als ‘Op me fiets naar me broer gewees’ te lezen. Tenenkrommend! Gebruik desnoods de spellingscontrole als je weet dat spelling een zwak punt is bij je. Of laat het door iemand nalezen.

Hoe verdien je geld met je blog?

Een artikel schrijven

Er zijn verschillende manieren. Zo kun je benaderd worden door bedrijven die graag een artikel op je site zien verschijnen over een bepaald onderwerp/merk/webshop. Hartstikke leuk natuurlijk. Jij schrijft, ze geven hun goedkeuring op het artikel, jij plaatst het op je site en je hebt een mooi bedrag verdiend. Wil je benaderd worden door bedrijven dan moet je er wel rekening mee houden dat er meer bij komt kijken dan alleen dat stukje schrijven. Ze willen misschien wel weten wat je unieke maandelijkse bezoekers zijn, of je een goede DA/PA hebt en hoe het zit met al je social media kanalen. Ze zullen je niet zo snel benaderen als je pas 3 artikelen online hebt staan.

Affiliate

Daarnaast kun je nog geld verdienen met affiliate marketing. Dit is weer een hele andere manier van inkomsten genereren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan linkjes naar Bol.com. Stel dat ik iets schrijf over speelgoed, bijvoorbeeld de Hatchimals. Dan kan ik in het artikel een affiliate link verwerken. Als jij dan op die link klikt ga je naar de website van bol.com. Schaf je dan iets aan dan krijg ik een bepaald percentage van jouw aankoop. Je merkt er niks van, jij bent niet meer geld kwijt voor het artikel. Het is eigenlijk een beloning van bol.com aan mij omdat ik reclame voor ze heb gemaakt.

Banners plaatsen

Ook kun je ervoor kiezen om banners te plaatsen op je website. Hier verdien je geld mee door het aantal clicks of views. Er moet dan een x-aantal keer op een banner geklikt zijn door je lezers, of hij moet een x-aantal keer gezien zijn door je lezers voordat je er een bedrag voor krijgt. Hoe meer lezers, hoe meer geld natuurlijk al moet jij je niet direct rijk rekenen. Maar denk maar zo: elke euro is mooi meegenomen. Een blog onderhouden kost namelijk ook best wat geld, net als elke andere hobby. Als je dat geld al terug weet te verdienen ben je goed op weg.

Via Google Adsense kun je als kleine blogger banners laten plaatsen. Als je echt groot bent geworden en vele unieke bezoekers naar je website trekt dan kun je benaderd worden door media bureaus die banners op je site plaatsen. Duurt dat je te lang dan kun je ook de stoute schoenen aantrekken en zelf die bureaus benaderen.

Bloggen voor beginners

Het lijkt dus allemaal heel eenvoudig:  geld verdienen met je blog of gratis producten krijgen maar een blog is dus echt hard werken. Er gaan vele uren inzitten. Ik heb inmiddels honderden artikelen online staan en leer nog dagelijks bij. Er zijn ontzettend veel dingen waar je rekening mee moet houden: social media kanalen, het aantal lezers van je site, de seo, da/pa, Google Analytics en ga zo maar door. Maar het is dus wel mogelijk, geld verdienen met je blog. 🙂 En het voordeel is dat je het gewoon vanuit huis kunt doen. Ideaal.

Een site die je als ( beginnend ) blogger zeker moet volgen is de website van Blogaholic. Hier kun je ontzettend veel artikelen over het bloggen vinden. Alles waar je rekening mee moet houden voordat je überhaupt een artikel het www opknalt.

Wil je meer ( direct ) advies dan kun je altijd lid worden van 1 van de vele bloggersgroepen op Facebook. Wil je eerst weten of bloggen bij je past? Dan kun je er altijd voor kiezen om voor een website te gaan gastbloggen.

Heb jij nog vragen over bloggen? Stel ze dan gerust in de reacties hier beneden. 

geld-verdienen-met-je-blog

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *