Another day at the office

Ja, ik verdien geld met bloggen. En ik begrijp niet waarom dat zo`n taboe moet zijn. Ik bedoel: stel dat ik als huisvrouw zijnde mijn eigen taartenbedrijfje zou beginnen? Dan zou het wel als werk gezien worden. Maar geld verdienen met bloggen is blijkbaar ‘raar’. Ik wil graag dat taboe even doorbreken en je vertellen wat ik doe en hoe ik mijn geld dan verdien. It`s just another day at the office.

Inhoudsopgave

Werken vanuit huis

In de hedendaagse tijd, met de hedendaagse technologie is er niks makkelijker dan werken vanuit huis. Je kunt erg makkelijk een webshop of een ander bedrijfje beginnen. Vaak is een computer 1 van de weinige dingen die je nodig hebt. Met bloggen is het niet veel anders. Er zijn genoeg sites waar je een gratis blog op kunt beginnen. Wil je een beetje professioneler overkomen dan is het wel handig om een eigen domeinnaam te hebben. (dus www.jenaam.nl in plaats van www.wordpress.jenaam.nl) Maar ook dat zijn de kosten niet. Ik zit bij een iets duurdere hostingprovider maar ik heb nog nooit problemen of gezeur gehad met mijn site. En dat is me meer waard dan een goedkope hostingprovider die amper te bereiken is.

Maar goed. Die blog van mij begon begin 2014. Zomaar, als hobby. Schrijven heb ik altijd leuk gevonden. Sterker nog: ik zag een carrière als journalist wel zitten. Maar zoals dat dan gaat: geen opleiding, geen papiertje dus geen goede job. En dat vond ik prima. Mijn droom was thuisblijfmoeder zijn en die droom heb ik kunnen laten uitkomen.

Betaald bloggen

Mijn blog begon dus als hobby maar is inmiddels uitgegroeid tot een grote website met bijna 1000 artikelen online. En met sommige artikelen verdien ik dus geld. Of ik krijg er producten voor die ik mag reviewen. Die artikelen herken je door de tekst “Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking.”

Andere inkomsten die ik krijg zijn via bol.com. Affiliate marketing heet dat. Als jij op een linkje klikt in een artikel van mij dat gaat naar bol.com en je doet daar een bestelling, dan krijg ik een percentage van jouw besteedde bedrag. Het kost jou niks extra`s. Je kunt het zien als een bedankje van bol.com omdat ik jou naar hun website gebracht heb. Die inkomsten zijn minimaal. We hebben het over een paar tientjes per jaar. Maar die paar tientjes zorgen er wel voor dat ik mijn website kan laten draaien.

Wanneer werk ik nou eigenlijk?

Ik vind het nog steeds raar om te zeggen dat ik ‘werk’. Maar in feite is het wel zo. Ik werk aan mijn blog op momenten dat de kinderen er niet zijn. Omdat zo`n blog onderhouden erg veel tijd in beslag neemt, kreeg ik dat niet geregeld. Een tijdje geleden besloot ik dan ook om 1 dag per week buiten de deur te gaan werken. Ik ga dan naar mijn moeder thuis en werk daar van een uurtje of 9 tot een uurtje of 4 in de middag. Op die dag krijg ik het meeste werk gedaan. Twee ochtenden in de week is Landon naar de peuterspeelzaal en ook dan besteed ik mijn tijd aan mijn blog of YouTube kanaal. En dan zijn er nog twee middagen dat hij slaapt. Ook dan zit ik achter mijn laptop. Is er iets niet af dan ga ik in de avonduren verder.

Dit alles kan alleen als er dus geen afspraken gepland staan op scholen of in ziekenhuizen. Want ook daar ben ik natuurlijk veel mee bezig.

Wat moet ik allemaal doen?

Bloggen is niet zomaar teksten schrijven. Het is zoveel meer. Ik ben stiekem best wel wat tijd kwijt aan het mailcontact met mensen. Niet alleen bedrijven. Er zijn ook veel ouders die me mailen met vragen over beugels en spina bifida. Ik vind dat niet erg. Ik begrijp dat mensen op mijn website terecht zijn gekomen en antwoorden willen op hun vragen. Antwoorden die ik helaas niet altijd heb. Maar ik kan mensen dan wel doorverwijzen naar de juiste personen en ook dat is prima.

Een artikel maken kost me stiekem ook best wel wat tijd. Ik schrijf de tekst, maak foto`s (niet allemaal fantastisch, maar daar wil ik me graag in verbeteren) en ben bezig met SEO (google-vindbaarheid) Wil ik een artikel schrijven over iets dat ik geknutseld of gebakken heb, dan moet ik dus ook daadwerkelijk gaan knutselen of bakken. En ook dat kost weer tijd. Voordeel is dat ik dat wel samen met de kinderen kan doen en ze het zelf ook erg leuk vinden.

Wil ik dat alles ook gelezen wordt, dan moet ik dat natuurlijk ook delen op mijn social media kanalen. Ik heb Pinterest, Facebook en Instagram. Ook Twitter, maar met die laatste doe ik niet zoveel. En ook dat kost stiekem best wat tijd. Maar de interactie met jullie vind ik heerlijk. Toen ik laatst een foto deelde over mijn (mislukte) broodbak-kunsten kreeg ik daar direct vele reacties en tips op. Ik wil geen picture perfect persoontje neerzetten. Ik wil mezelf kunnen zijn en dus ook mijn mislukkingen delen. Door de tips van mijn volgers kan ik mezelf verbeteren en dat is wat ik graag wil: Groeien in het leven, op elk gebied.

Video`s maken

Naast de website heb ik dus ook mijn YouTube kanaal. Ik vind het heerlijk om de 3 minuten video`s te maken. Ook de kinderen vinden het leuk om de video`s te bekijken. Landon kan er echt met plezier naar kijken. Aan mijn website heeft hij weinig, maar die filmpjes laten een stukje van zijn leven zien. Ik vind het zelf ook leuk om zo een dagboekje te hebben van momenten die we als gezin zijnde mochten beleven. Niks is kostbaarder dan tijd. Breng het door met de mensen die er toe doen.

Dat mensen die filmpjes echt kijken en dat ik mijn volgersaantal ook op YouTube zie groeien is een leuke bijkomstigheid. Ook zonder die volgers zou ik gewoon filmpjes blijven maken. Buiten dat: Sinds YouTube hun eisen heeft aangepast levert YouTube me geen meer geld op, dus daar hoef ik het niet voor te doen.

Groeien met bloggen

Inmiddels is mijn website dus behoorlijk gegroeid. En ik zie elke maand mijn bezoekersaantallen stijgen. Dat vind ik mooi om te zien. Ik heb er nog steeds erg veel plezier in en deze uit de hand gelopen hobby neemt behoorlijk wat tijd in beslag elke week. En dat is prima. Voor mij staan de kinderen op de eerste plaats en doordat ik vanuit huis kan werken kan ik het beste van twee werelden combineren. Wat is er nou mooier dan dat?

Wat is jouw droomberoep?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

3 thoughts on “Another day at the office

  1. Fijn dat je van je hobby een beroep hebt kunnen maken. En bloggen kost zeker tijd. Ik blog als hobby. Ik krijg wel eens een (kleine) samenwerking, maar daar kan ik absoluut niet van leven. (Is ook niet mijn doel). Maar ik begrijp hoeveel werk je erin moet steken om wél van je blog te kunnen leven.
    Succes met nog verder groeien!

  2. Lees je artikeltjes vanaf het begin Laura
    Vind je manier van schrijven erg plezierig en vaak leerzaam
    Hoop nog lang van je schrijfsels te mogen genieten

    Groetjes Marly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *